Burendag & opening Vrijwilligers Waterland

Vrijdag 26 september in De Bolder

26-Sep-2014

Wat doe jij op Burendag?

Uitnodiging Burendag en feestelijke opening Vrijwilligers Waterland

Wat doe jij op Burendag? Doe mee met en/of schuif aan op vrijdagavond 26 september in De Bolder bij een buurtmaaltijd.  Die avond zal ook ‘Vrijwilligers Waterland’ officieel worden geopend.   

Vrijwilligers Waterland
Zoals u wellicht weet, bestaat sinds ruim een jaar de website: www.vrijwilligerswaterland.nl. Deze website is door de gemeente Waterland in het leven geroepen om een platform te bieden aan vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligersvacatures. Op de website vindt u verder algemene informatie over vrijwilligerswerk, diverse vrijwilligersorganisaties, scholingsmogelijkheden wet en regelgeving. Sinds 1 september jl. is deze vrijwilligersondersteuning uitgebreid met een fysiek informatiepunt in De Bolder. Hier kunnen (potentiële) vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken nu ook persoonlijk terecht voor informatie en advies.

Burendag
Op vrijdag 26 september vanaf 17.30 uur organiseert De Bolder een buurtmaaltijd voor vrijwilligers en de buurt. Op die dag wordt door heel Nederland Burendag gevierd. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen Burendag.

Wethouder Jacob Kes zal deze avond aanwezig zijn voor de opening. Vanaf dan is ‘Vrijwilligers Waterland’ in De Bolder officieel geopend.

Inmiddels hebben Waterlandse verenigingen die bekend zijn met de site van vrijwilligers Waterland een brief met een uitnodiging voor deze maaltijd ontvangen. Natuurlijk is iedereen van harte welkom aan te schuiven op deze avond! Wij vragen alle gasten/verenigingen/organisaties een taart/toetje (voor minimal 4 personen) mee te nemen om deze feestelijke gebeurtenis te vieren. Aanmelden kan bij info@debolder.com of telefonisch via 0299 650560, t/m uiterlijk maandag 22 september.