Opening Vrijwilligers Waterland en Burendag

29-Sep-2014

Informatiepunt officieel geopend

Afgelopen vrijdag was de geslaagde feestelijke opening van Vrijwilligers Waterland en werd burendag gevierd. Burendag is de dag, ge├»nitieerd door het oranjefonds, dat we stilstaan bij onze directe leefomgeving en iets doen voor een ander. Hier draait het ook om bij vrijwilligers waterland, het platform voor vrijwilligerswerk, dus een mooie gelegenheid om deze twee gebeurtenissen samen te vieren. 

Veel vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en buren genoten van een echte Waterlandse maaltijd in De Bolder. Vrijwilligers zorgden voor het heerlijke buffet en de gasten namen het toetje mee.

Wethouder Jacob Kes was aanwezig en onthulde het bord voor op de gevel en opende hiermee officieel vrijwilligers waterland in De Bolder. Door vrijwilligers Waterland mogelijk te maken, geeft de Gemeente Waterland aan, dat zij zich realiseert zich hoe belangrijk het werk is dat de vele vrijwilligers in Waterland verrichten. En dat zij het werk en de inzet waardeert en op waarde schat. In de toekomst zal vrijwilligerswerk, in het kader van de participatiemaatschappij steeds belangrijker worden. De gemeente vindt het belangrijk dat vrijwilligers ondersteund worden bij hun werk. Verenigingen en vrijwilligers konden al terecht op de website vrijwilligers waterland, waarmee een platform geboden wordt waar organisaties en kandidaten samen worden gebracht en waar algemene informatie te vinden is, bijvoorbeeld over scholing en landelijke ontwikkelingen.

Vanaf nu is deze ondersteuning uitgebreid en kunnen vrijwilligers (inwoners van Waterland) ook binnenlopen bij De Bolder voor informatie en advies. Voor mensen die niet over internet beschikken, hangen hier de meest actuele vacatures op het prikbord. Ook als u vrijwilligerswerk wilt gaan doen, maar nog niet goed weet wat, kunt u langskomen en kunnen wij u wellicht helpen bij het vinden van de juiste plek.

Bent u zelf vrijwilliger of werken er veel vrijwilligers in uw organisatie? Wij horen graag van u aan welke ondersteuning behoefte is (denk aan netwerkbijeenkomsten, scholing etc.) De komende weken gaan wij verenigingen en organisaties actief benaderen met deze vraag. Maar u kunt ons natuurlijk ook zelf benaderen, wij horen heel graag uw vragen en tips, zodat we samen kunnen zorgen dat Vrijwilligers Waterland in heel Waterland een begrip wordt en van ons allemaal is en blijft.