Amnesty's Schrijfmarathon

10-Dec-2014

Op 10 december, Internationale Dag van de Rechten van de Mens, organiseert Amnesty International een wereldwijd schrijfevenement.

Waarom? Het werkt: Het schrijven van brieven is een van de meest effectieve middelen om mensen die onrecht is aangedaan te helpen, zo weet Amnesty uit meer dan vijftig jaar ervaring. Ondanks internet, sms en sociale media blijft de kracht van de handgeschreven brief bestaan. Een brief die met aandacht is geschreven, waarin de schrijver een persoonlijke boodschap overbrengt – het blijkt een ijzersterk actiemiddel.

Zingeving en inspiratie: Brieven schrijven om anderen te helpen is een bijzondere ervaring, zeker in de maand december. Twee reacties van deelnemers aan de schrijfmarathon van vorig jaar:

‘Het voelt heel goed dat ik weet dat wereldwijd heel veel mensen dit nu aan het doen zijn.’                                                                                                                                           

‘Pijn in mijn vinger, maar ik ben heel trots op mezelf eigenlijk.’

Schrijfmarathon Amsterdam in 2013 met zevenhonderd deelnemers, onder wie ook veel bekende Nederlanders  als Nilgün Yerli en Youp van ’t Hek.

Dit jaar wordt er ook een schrijfmarathon in Monnickendam georganiseerd, die op 10 december om 9.00 uur in de tenniskantine wordt geopend door

                  burgemeester Mevr. Luzette Wagenaar-Kroon

Van 9.00 – 12.00 uur kan geschreven worden in de tenniskantine. Van 14.00 – 17.00 uur gaan we door in zowel De Bolder als in het R.K. Clubhuis.

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen als deelnemer aan Amnesty’s schrijfmarathon.

Want zoals Harry Potter-auteur J.K. Rowling zegt over het wer dat ze deed voor Amnesty:

‘You can change lives just by writing a letter.’