Buurtbus Waterland

17-Feb-2015

Ook chauffeur worden in een team van vrijwilligers?

Lijkt het u, man of vrouw van minimaal 21 jaar en in het bezit van rijbewijs B, leuk om iets voor de mensen in uw omgeving en daarbuiten te betekenen? Heeft u een service verlenende instelling en wilt u (nog) niet achter de geraniums gaan zitten? Meld u dan aan als vrijwilliger bij de vereniging Buurtbus Waterland.

Wat vragen wij van u?
Behalve bovengenoemde eigenschappen brengt u mee: een goed gelijkende pasfoto van uzelf en een Verklaring Omtrent Gedrag die niet ouder is dan 3 maanden. We rijden volgens een dienstregeling. Er wordt dus op u gerekend! Bedenk dus goed: vrijwillig is niet vrijblijvend!

Na uw aanmelding wordt u uitgenodigd voor een rijtest. U gaat dan met een instructeur van de busmaatschappij enige tijd met een busje als waarmee we onze dienst verrichten rijden. Daarbij wordt u door de instructeur beoordeeld. Hij/zij bepaalt of u met een busje van de maatschappij mag rijden. Ook ondergaat u een medische keuring, door een door de busmaatschappij aangewezen arts, die bepaalt of u fit genoeg bent om de bus te besturen.

Per slot van rekening heeft u de verantwoordelijkheid voor maximaal 8 passagiers achterin de bus. Hierna kunt u, in overleg met onze planner, ingedeeld worden op een vast dagdeel, waarbij u één of meerdere malen per week, of per 2 weken, uw dienst op de bus verricht.

Klinkt dit alles u goed in de oren? Meld u dan aan als lid van ons team en wordt vrijwilliger bij de Buurtbus Waterland. Klik hier om naar de website te gaan.      

Bovenstaande tekst is van www.buurtbuswaterland.nl