Scholing: 'Kinderen mij een zorg!'

30-Mar-2015

Instructiebijeenkomst maandag 30 maart

VrijwilligersWaterland organiseert instructiebijeenkomst 'Kinderen, mij een zorg!'

Werkt u als vrijwilliger met kinderen en tieners binnen sport, welzijn of onderwijs? Op maandag 30 maart organiseert VrijwilligersWaterland in De Bolder, ’t Spil 1 Monnickendam, een instructiebijeenkomst die kan bijdragen aan het signaleren van kindermishandeling.

Vrijwilligers kunnen een schakel zijn bij het signaleren van kindermishandeling. Het is van groot belang dat mensen, zowel professionals als vrijwilligers, die werken met kinderen vroegtijdig opvallend gedrag bij kinderen signaleren. Het is ook belangrijk dat zij dan weten wat zij kunnen doen, bijvoorbeeld waar men tijdig hierover advies kan vragen, hoe een gesprek te voeren met de ouders, of een melding maken. Vanuit het standpunt dat kinderen een veilige omgeving verdienen om op te groeien. Iedereen in de omgeving van een kind kan meehelpen die veiligheid te garanderen.

Eén van de speciaal opgeleide trainers van YMCA jeugdwerk komt op maandag 30 maart naar De Bolder om een praktische instructie te verzorgen voor verenigingen en organisaties in Waterland. Werkt u als vrijwilliger met kinderen en/of tieners? Dan bent u van harte welkom in De Bolder. Elke deelnemer krijgt een handout met achtergrondinformatie over het thema. Daarbij zit ook een stappenplan welke bruikbaar is voor het protocol van de organisatie en waarmee vrijwilligers snel kunnen zien welke stappen zij moeten nemen wanneer zij zorgwekkende signalen opmerken.

We starten om 19.30 uur (tot 22.00 uur). Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via contact@vrijwilligerswaterland.nl of telefonisch via 0299 650560.