WonenPlus vraagt uw hulp!

27-Mei-2015

Zet de vrijwilligers van WonenPlus in het zonnetje met uw bijdrage.

Bent u graag maatschappelijk betrokken en ziet u graag dat anderen geholpen worden door uw bijdrage? Lees dan verder:

Even voorstellen; Wij zijn de Regionale Stichting WonenPlus Noord-Holland Midden (kortweg RSWP), een non-profit vrijwilligersorganisatie met als doel er voor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving zo lang mogelijk – op plezierige wijze- zelfstandig kunnen blijven wonen. Oók als dat niet vanzelfsprekend (meer) is. Daarnaast bieden wij als RSWP mantelzorgondersteuning aan diegenen die minimaal 8 uur per week belangeloos zorgen voor een familielid, vriend of kennis.

De Regionale Stichting kent servicepunten in de hele regio Zaanstreek-Waterland, van de Schermer tot aan Monnickendam. Elk servicepunt werkt met vrijwilligers, aangestuurd door een beroepskracht. In 2014 telde de RSWP in totaal 4.027 gebruikers en werden maar liefst 80.203 diensten verleend. Daarbij kunt u denken aan praktische diensten zoals het ophangen van een schilderijtje, een boodschap en het maken van een wandeling met de deelnemer, tot aan persoonlijke ondersteuning, huisbezoek, hulp bij de administratie etc.

Bij het bieden van hulp en ondersteuning aan onze klanten kunnen we rekenen op de onvoorwaardelijke hulp van 748 vrijwilligers, die zich dagelijks geheel belangeloos en met veel enthousiasme inzetten voor het welzijn van onze gebruikers. Zonder onze vrijwilligers hebben wij geen bestaansrecht. We zetten hen daarom graag eens in het zonnetje!

De RSWP is financieel geheel afhankelijk van fondsen, subsidies en sponsoring. Zodra het minder goed gaat met de economie, merken wij dat als vrijwilligersorganisatie direct. De afgelopen jaren zijn de inkomsten aanzienlijk teruggelopen. Zodanig, dat het bijna niet verantwoord meer is om geld uit te geven aan zaken die niet heel urgent zijn.

Onze vrijwilligers dreigen hier nu de dupe van te worden en dat willen wij niet laten gebeuren. Het vrijwilligersfeest dat wij voor hen in petto hebben op woensdag 3 juni aanstaande, willen wij heel graag door laten gaan en daarbij vragen wij úw hulp!

Draagt u onze vrijwilligers een warm hart toe? Steun ons dan met een bijdrage voor het vrijwilligersfeest!

Om het vrijwilligersfeest door te kunnen laten gaan, zijn wij op zoek naar sponsors. U kunt als bedrijf/organisatie al sponsor worden vanaf een bedrag van 100 euro. Wij waarderen uw ondersteuning enorm, en zouden het geweldig vinden als u bereid bent mee te helpen om onze vrijwilligers een onvergetelijke dag te bezorgen, waarmee zij weer voor jaren energie opdoen.

Wij leveren natuurlijk ook een tegenprestatie!

Als dank voor uw sponsoring kunnen wij u, afhankelijk van uw bijdrage:

- Een digitale foto van uw aanwezigheid op het feest als sponsor (oa voor uw website)
-
Een dankwoordje geven tijdens het feest
- Een advertentie aanbieden in onze nieuwsbrief (oplage van 6000 stuks).
-
Een vermelding geven op onze website: www.rswp.eu
- Een vermelding geven op onze Facebook pagina
-
Een vermelding aanbieden in de te plaatsen persberichten

Ook staan we open voor suggesties van uw kant. Graag horen wij van u of u bereid bent om onze organisatie te steunen. Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer 0299 – 820 130, per mail via
info@rswp.nl.

Wij danken bij voorbaat en zien uw reactie met belangstelling tegemoet!

Met vriendelijke  groet,

A. van Langen, directeur