Burendag in De Bolder

25-Sep-2015
Feestelijke middag met live- muziek, Hollandse en exotische hapjes en een speelgoed inzamelactie voor vluchtelingen kinderen in Waterland

Op vrijdag 25 september vieren wij nationale Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag.

Op vrijdag 25 september van 16.00-18.00 uur organiseren peuterspeelzaal Co-Nijntje, Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Vrouwengroep Be Happy van Vluchtelingenwerk Waterland in het kader van Burendag een feestelijke middag.
 

Wat is er te doen?
Kom langs in De Bolder en maak kennis met nieuwe en oude buren uit de gemeente Waterland. Er is volop speelgelegenheid voor de kinderen, binnen in de grote zaal en bij weer, ook buiten. Geniet ondertussen van diverse typisch Hollandse hapjes, zoals kazen en poffertjes of juist van verschillende zelf gemaakte exotische hapjes.
Ook kun je meedoen met de speelgoed inzamelactie voor vluchtelingenkinderen in Waterland en speelgoed (waar ze uitgegroeid zijn) doneren. Het speelgoed is voor leeftijdsgenootjes in Waterland die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden en die thuis geen of weinig speelgoed hebben, omdat je niet vroeg genoeg kunt leren dat iets geven minstens zo leuk is als iets krijgen. Heeft u thuis nog goed, schoon en compleet speelgoed voor kinderen van 0 – 12 jaar waar uw kinderen uitgegroeid zijn en dat ze weg willen geven? Dan zien we u en uw kinderen op deze burenmiddag graag met het speelgoed in De Bolder aan de bar, aan de poffertjes of aan het spelen. Al het ingezamelde speelgoed wordt na afloop verdeeld over de verschillende kinderen in Waterland die we heel graag warm welkom heten. En dit alles onder het genot van de livemuziek van de Waterlandse troubadours “Vleppyie Auwurs”.