Waterlandse burgemeester en wethouders aan de slag voor NLdoet

07-Mar-2016
WATERLANDSE BURGEMEESTER EN WETHOUDERS AAN DE SLAG VOOR NLDOET
Het Oranjefonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land,
NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights
en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook de Waterlandse burgemeester en wethouders zetten zich in voor NLdoet en gaan bij diverse Waterlandse vrijwilligersorganisaties aan de slag.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve
burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan het goed imago van het
vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten!
Zo gaat burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon zaterdag 12 maart jonge boomopslag verwijderen langs natuurlijke oevers van weidevogelgebied De Breek. Ter hoogte van Hoogedijk 52 heeft de werkgroep De Breek een prachtig natuurterrein ingericht voor weidevogels, steltlopers en eenden in de polder Katwoude. Aan de flauw gemaakte oevers moet echter jonge boomopslag uitgestoken worden om het uitzicht voor de weidevogels open te houden en een bloemrijke slootkant te behouden.

Omschrijving
Wethouder Jacob Kes gaat op vrijdag 11 maart de tuin van Evean Swaensborch een opknapbeurt geven door het terras schoon te spuiten, meubels schoon te maken en bloembakken te vullen met fleurige planten. De bewoners kunnen dan in het voorjaar genieten van een vrolijke tuin.

Deze steun van burgemeester en wethouders geeft NLdoet een extra bijzonder tintje! Veel inwoners van
Waterland dragen al hun steentje bij tijdens NLdoet maar extra handen zijn nog steeds welkom. Bijvoorbeeld bij het timmeren en schilderen van plantenbakken in De Bolder of het opknappen van het complex van SV Ilpendam en het Dorphuis in Ilpendam.