Nieuws

NLdoet 15 en 16 maart

22-Feb-2019
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Meedoen Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen! Klik hier voor de klussen.
Lees meer >Fijne feestdagen gewenst

23-Dec-2018
In verband met de Kerstvakantie is Vrijwilligers Waterland gesloten van maandag 24 december 2018 t/m dinsdag 1 januari 2019. Vanaf 2 januari kunt u ons weer bereiken. We wensen u fijne feestdagen en graag tot ziens in 2019!
Lees meer >Waterlandse Uitdaging

29-Okt-2018
Na het succes van vorig jaar organiseert de Waterlandse Uitdaging ook dit jaar weer een BeursVloer. Vorig jaar zijn er maar liefst ruim 100 matches gesloten! In één uur tijd wisselen ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen en stichtingen uit de regio Waterland) in een ongedwongen sfeer onderling diensten en goederen uit met gesloten portemonnee. Als ondernemer kun je op deze wijze invulling geven aan je maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijke organisaties ontvangen hulp in de vorm van kennis, middelen en menskracht die zij goed kunnen gebruiken. Meedoen? Dan kunt je je hier aanmelden.
Lees meer >Vluchtelingenwerk is op zoek naar 3 vouwfietsen voor de fietslessen in Monnickendam

17-Aug-2018
Vluchtelingenwerk SVAZ, afdeling Zaanstreek-Waterland is op zoek naar 3 vouwfietsen voor de fietslessen in Monnickendam. Heeft u of kent u iemand die zou kunnen helpen? Neem contact op met: Angela Kroon, via telefoonnummer 0628688276 of mail naar contact@vrijwilligerswaterland.nl
Lees meer >Vrijwilligers Waterland tijdelijk gehuisvest in Karmac Bibliotheek

13-Aug-2018
Maandag 3 september wordt er gestart met de verbouwing van de Bolder. Vanaf maandag 13 augustus zijn wij tijdelijk gehuisvest in het kantoor van Karmac Bibliotheek. Ons adres is: 't Spil 19, 1141 SE Monnickendam en Vrijwilligers Waterland is te bereiken op het volgende telefoonnummer: 0628688276.
Lees meer >Burendag 2018

10-Aug-2018
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Sinds eind juni 2018 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld. Klik hier voor meer informatie.
Lees meer >Begeleiding bij een verhuizing gezocht

03-Jul-2018
Begeleiding bij een verhuizing gezocht voor een 80 jarige meneer uit Monnickendam Meneer heeft een visuele beperking en heeft daardoor moeite met het overzien van de verhuizing. Het gaat om een verhuizing vanuit een aanleunwoning van Swaensborch naar een kamer bij Swaensborch. Door een heel klein sociaal netwerk staat meneer er alleen voor. Wie zou hem willen helpen. De verhuizing staat op zeer kort termijn al gepland, namelijk 10 juli 2018. De verhuizing zelf zal gedaan worden door een verhuisbedrijf. We zoeken een vrijwilliger die een aantal dagen tot en met de verhuizing hem zou willen begeleiden. Vooral bij het inpakken en uitzoeken van de spullen. Voor meer informatie neem contact op met: Angela Kroon via 0299-650560 of mail maar contact@vrijwilligerswaterland.nl
Lees meer >Vrijwilliger gezocht!

22-Mei-2018
Vrijwilliger gezocht! Wegens financiële en medische problematiek kan een meneer uit Monnickendam helaas zijn voedselpakket niet ophalen in Purmerend/Volendam. Wie zou deze meneer kunnen helpen en wekelijks zijn pakket op kunnen halen? Pakket staat elke vrijdag tussen 13.30/15.30 uur klaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0299-650560 of mailen naar contact@vrijwilligerswaterland.nl
Lees meer >Informatiebijeenkomst: ‘Eenzaamheid, je kan er iets tegen doen?’

02-Mei-2018
Een uitnodiging voor de vrijwilligers in de gemeente Waterland voor de informatiebijeenkomst ‘Eenzaamheid’.

In het dagelijks leven komt u wellicht in aanraking met eenzaamheid, en ook tijdens uw werk als vrijwilliger. Wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? Is eenzaamheid te herkennen? En wat kunt u betekenen voor iemand die eenzaam is?

Pam Kaaij, consulent WonenPlus in Landsmeer en specialist eenzaamheid, zal u in deze bijeenkomst meer inzicht geven in het thema eenzaamheid. Denk mee, leer en praat mee over dit onderwerp!

Waar: De Bolder Monnickendam, ’T spil 1, Monnickendam

Wanneer: Dinsdag 26 juni, inloop vanaf 15.45 uur, bijeenkomst van 16.00-17.30 uur

Aanmelden:
We hebben een beperkt aantal plaatsen, daarom is aanmelden noodzakelijk. Dit kunt u doen door een email te sturen naar Angela Kroon via contact@vrijwilligerswaterland.nl of te bellen naar 0299-650560.

Graag tot 26 juni!


Lees meer >Burendag 2018

01-Mei-2018
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf eind juni 2018 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen.Daarom is het mogelijk als buurt na eind juni een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Meld je nu aan!
Lees meer >Uitreiking boek Vrijwilligersmanagement: ‘Vrijwilligers managen is een kunst’

30-Apr-2018
Op 19 april, werd het nieuwe en geheel herziene Basisboek Vrijwilligersmanagement uitgereikt. Het Basisboek Vrijwilligersmanagement is het standaardwerk in Nederland voor iedereen die met vrijwilligers werkt. Volgens de auteur is vrijwilligerswerk managen een strategisch vak, dat je er niet zomaar even bij doet. In het boek schetsen ze de vele ontwikkelingen, zoals de veranderende rol van de vrijwilliger én van de beroepskracht.

Het Basisboek Vrijwilligersmanagement kost €24,50 en u kunt hier klikken om het te bestellen.

Bron: Movisie
Klik
hier voor het hele artikel.

Lees meer >Fijne Paasdagen

30-Mar-2018
Fijne Paasdagen. Maandag 2 april zijn wij gesloten, vanaf dinsdag 3 april bent u weer van harte welkom op onze locatie in de Bolder.
Lees meer >Natuurwerkdag Staatsbosbeheer

11-Jan-2018
Op vrijdag 12 januari 2018 van 9.00 tot ca. 12.30 organiseert Staatsbosbeheer een natuurwerkdag vanuit de Werkschuur in Zuiderwoude. Daarbij kunnen de handen uit de mouwen gestoken worden.

Er wordt riet gemaaid, aangeharkt en afgevoerd rond Zuiderwoude op de rieteilandjes die Staatsbosbeheer onderhoudt. Ook wordt opslag van bomen en struiken verwijderd. Door riet en opslag te verwijderen wordt het gebied open gehouden. Mossen en kwetsbare planten krijgen zo het komend voorjaar weer de kans om op te bloeien en de biodiversiteit wordt behouden.

Samen buiten werken is beweging in de buitenlucht: gezellig en gezond!

Tijd en plaats: Ontvangst met koffie vanaf 8.45 bij De Werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Gouw 9a, 1153PK Zuiderwoude. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. De werkboot vertrekt om 9.00 uur. De werkzaamheden duren tot ca. 12.30 uur. Alleen bij extreme weersomstandigheden wordt de werkdag afgelast. Graag vooraf aanmelden.

Informatie en aanmelden (bij voorkeur per e-mail): Simone Opdam, s.opdam@outlook.com | 0299 674756

Bron: www.staatsbosbeheer.nl


Lees meer >Fantastisch resultaat bij de BOP BeursVLoer!

30-Nov-2017
Wat een fantastisch resultaat heeft de Waterlandse Uitdaging behaald op de BOP BeursVloer: er zijn 101 matches gemaakt tussen de verschillende bedrijven en de sociale organisaties, met een maatschappelijke waarde van ruim € 55.000. Dit is in aantal een verdubbeling van het resultaat van vorig jaar. Klik hier voor het hele bericht.
Lees meer >NLdoet: klussen aanmelden

22-Nov-2017
Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Meld deze dan aan op deze website en doe mee! Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!


Lees meer >Testleiders gezocht voor fitheidtest 65+’ers, 21 oktober 2017

03-Okt-2017
Op zaterdag 21 oktober organiseert Sportservice Zaanstreek-Waterland samen met de gemeente Waterland fitheidstesten voor 65+’ers. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd. Er zijn inmiddels 175 aanmelding voor de test in sporthal ’t Spil. Voor de begeleiding van de testonderdelen is de organisatie nog op zoek naar testleiders. Fitheidstest De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven. Testleiders Voor de begeleiding van de testonderdelen is de organisatie nog op zoek naar sportieve testleiders van 16 jaar en ouder. Zij krijgen voor hun inzet een vergoeding van €35,- euro. De fitheidstest start om 9.00 uur, maar vanaf 7.00 uur wordt door de organisatie opgebouwd. De test eindigt rond 15.00 uur. Meer informatie Wie interesse heeft als testleider mee te helpen aan de fitheidstest, kan contact opnemen met Kelly Tiggelman van Team Sportservice Zaanstreek-Waterland ktiggelman@sportservicezaanstreekwaterland.nl, 06 23 12 63 96.
Lees meer >Vrijwilligersmarkten in Monnickendam en Marken

08-Sep-2017
Op zaterdag 30 september wordt van 13.00 tot 15.00 uur een vrijwilligersmarkt georganiseerd in het Trefpunt, Kerkbuurt 90 op Marken en op zaterdag 7 oktober wordt van 13.00 tot 15.00 uur een vrijwilligersmarkt georganiseerd in de Bolder, ’t Spil 1 in Monnickendam Iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk of hier graag wat extra informatie over zou willen hebben, is van harte welkom. De toegang is gratis.

Jaarlijks zetten ontzettend veel mensen zich vrijwillig in voor de samenleving of voor een individu. Talloze mensen doen dit met veel inzet en plezier. Daarnaast is het ook een manier om uw eigen netwerk te vergroten, maatschappelijk actief te zijn en iets goeds voor een ander te doen. Het vrijwilligerswerk is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Tijdens deze vrijwilligersmarkten vertellen de verschillende maatschappelijke organisaties uit uw regio graag wie ze zijn, wat ze doen en wat u voor hen kunt betekenen. Het is belangrijk voor u om te weten dat u op de juiste plek terecht komt en vrijwilligerswerk doet dat bij u past en aansluit op uw interesses. De aanwezige organisaties helpen u graag verder.

Deze vrijwilligersmarkten zijn een initiatief van Gemeente Waterland, Vrijwilligers Waterland, Regionale Stichting Wonen Plus en Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Z/W. Aanmelden is niet nodig. Koffie, thee en iets lekkers staan klaar. U komt toch ook?
Lees meer >BOP BeursVloer 2017

20-Jul-2017
Heeft jouw vereniging of stichting een vraag of wens waar jullie wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Kom dan over die vraag of wens handelen met bedrijven op de BOP BeursVloer, georganiseerd door de Waterlandse Uitdaging. Met plezier nodigen zij je uit om deel te nemen aan de BOP BeursVloer op donderdag 23 november van 15.30 tot 17.30 uur bij Rabobank Waterland, Wielingenstraat 2 te Purmerend.

Na het succes van vorig jaar organiseren ze ook dit jaar weer een BeursVloer. Vorig jaar zijn er maar liefst 52 matches gesloten met een grote maatschappelijke waarde! In één uur tijd wisselen ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen en stichtingen uit Groot Waterland) in een ongedwongen sfeer onderling diensten en goederen uit met gesloten portemonnee. De ondernemers kunnen op deze wijze invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en jullie als maatschappelijke organisatie ontvangen hulp in de vorm van kennis, middelen en menskracht die jullie goed kunnen gebruiken.

Nieuwsgierig naar de matches van vorig jaar? Zie voor inspiratie dit overzicht. Doe je mee? Dan kun je je hier aanmelden. Er kunnen maximaal 40 maatschappelijke organisaties meedoen, wees er dus snel bij. Zij zullen bij het toekennen van de inschrijvingen zorgen voor een goede geografisch spreiding binnen regio Groot Waterland. Over de definitieve inschrijving ontvangt jouw vereniging of stichting eind oktober 2017 een bericht.

En dan nog iets extra’s! Ter voorbereiding op je ‘beursgang’ nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de workshop ‘Goede Zaken’ die gratis wordt aangeboden door Rabobank Waterland en Omstreken. Wil je je kans op succes vergroten, neem dan deel aan deze workshop. Je weet dan precies wat je te doen staat op de beurs! Tijdens deze workshops wordt ook ingegaan op het leveren van een tegenprestatie voor de hulp die een bedrijf biedt. Schrijf snel in, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. De workshop wordt georganiseerd op donderdag 9 november van 19.30 tot 22.00 uur bij Rabobank Waterland en Omstreken aan de Wielingenstaat 2 in Purmerend. Je kan je hiervoor alvast aanmelden door een mail te sturen naar: Agnes@waterlandseuitdaging.nl. Ook hiervoor geldt dat bij té grote belangstelling wordt gekeken naar geografische spreiding over de regio Groot Waterland.

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je me bellen op 06-236 03 900 of mailen naar Agnes@waterlandseuitdaging.nl. Met hartelijke groet namens de initiatiefgroep, Agnes Bak Waterlandse Uitdaging De initiatiefgroep voor de BOP BeursVloer bestaat uit: Rabobank Waterland en Omstreken, Rodi Media, Gemeente Purmerend, Clup Welzijn, Branding New, WEP We Empower People en de Waterlandse Uitdaging.
Lees meer >Gezond door vrijwilligerswerk

27-Jun-2017
Met enige regelmaat duiken berichten op in de pers: mensen die een bijdrage aan de samenleving leveren, bijvoorbeeld omdat zij zich als vrijwilliger inzetten, zijn gemiddeld gezonder en blijven dat ook langer dan zij die geen vrijwilligerswerk doen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken onderschrijven dit. Mensen die vrijwilligerswerk doen, zijn volgens een onderzoek van de Universiteit van Gent gezonder dan mensen die zich niet als vrijwilliger voor anderen inzetten. Volgens dit Vlaams onderzoek verhoogt vrijwilligerswerk de fysieke en psychische activiteit. Dit beschermt mensen tegen functionele achteruitgang en dementie op latere leeftijd. Dit laat ook het onderzoek uit Zweden zien: vijf jaar lang volgden onderzoekers Zweedse burgers die in 2010 met pensioen waren gegaan. De ouderen die regelmatig vrijwilligerswerk deden, hadden na vijf jaar opmerkelijk minder concentratieproblemen, konden helderder denken en hadden minder moeite met herinneringen dan de gepensioneerde werknemers die zelden of nooit vrijwilligerswerk deden. Het hele stuk lezen?
Lees meer >Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 2017

01-Mei-2017
Op woensdagochtend 26 april heeft burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon in aanwezigheid van familie en vrienden vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan:
 • Mevrouw G. van de Graaf - Ploeger (Broek in Waterland)
 • Mevrouw J.A.M. van der Lee (Ilpendam)
 • Mevrouw M. Schoon - Klok (Broek in Waterland)
 • De heer J. Schipper (Marken

Namens Vrijwilligers Waterland: Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

Voor het hele stuk, klik hier.
 


Lees meer >Burendag, vanaf half juni kun je je activiteit aanmelden

01-Mei-2017
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf half juni 2017 kunnen de nieuwe activiteiten weer worden aangemeld en kan er financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd. Klik hier voor meer informatie.Lees meer >Brandweer vrijwilligers gezocht in waterland

13-Apr-2017
Alle brandweerposten in de regio zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Woont of werkt u in Waterland en zit u het zitten om brandweervrijwilliger te worden?! Neem contact op met de brandweer via Facebook voor meer informatie. U kunt uiteraard ook met ons contact opnemen via 0299-650560 of contact@vrijwilligerswaterland.nl.

Het aantal vrijwilligers bij veel kazernes is teruggelopen en daarom is de Brandweer Zaanstreek- Waterland een campagne begonnen om nieuwe vrijwilligers te werven. Zo hangen er bij veel kazernes spandoeken en is social media ingezet om nieuwe vrijwilligers te vinden.

Niet alleen in gemeente Waterland zijn alle kazernes op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar bijvoorbeeld ook in Edam en Volendam.
Lees meer >Vragen over het vrijwilligerswerk?

12-Apr-2017
Meer informatie of vragen over het vrijwilligerswerk in Waterland? Vrijwilligers Waterland zit gevestigd in De Bolder, loop gerust eens binnen. Goede Vrijdag en Tweede Paasdag zijn we gesloten, vanaf dinsdag 18 april staan we u graag weer te woord. Graag tot ziens!

Lees meer >Movisie: "Sociaal werk beweegt!"

06-Apr-2017
Vanaf 2015 deden 26 organisaties voor sociaal werk mee aan een verandertraject in de Thematranche Welzijn van het ondersteuningsprogramma In voor zorg! In het e-zine Sociaal werk beweegt! leest u de verhalen en vindt u resultaten, do’s en dilemma’s.

Vanaf begin 2015 doorliepen 26 organisaties voor sociaal werk een verandertraject in het sociaal domein. Voor de meeste van hen is een onomkeerbare beweging tot stand gebracht. Men is ‘toekomstbehendiger’ geworden. Voor een enkele organisatie of samenwerkingsverband is de verandering nog in een beginstadium, nog pril en kwetsbaar. Met verschillende monitoringsinstrumenten zijn de effecten in de verandertrajecten van de Thematranche Welzijn gemonitord. Ze zien dat:
-de zelfredzaamheid bij inwoners is gegroeid
-er meer burgerinzet en inzet van vrijwilligers is gerealiseerd
-overheadkosten zijn gedaald (minder managers)
-ziekteverzuim van medewerkers is gedaald of op hetzelfde niveau gebleven
-kosten zijn verlaagd: minder individuele indicaties voor zorg, lagere kostprijs collectieve arrangementen, minder beroep op individuele hulpverleningLees meer >De Waterlandse Uitdaging

21-Mar-2017
Spullen, hulp of kennis nodig? Vraag het de Waterlandse Uitdaging 

Waarvoor kunt je bij ons terecht?
Stichtingen en verenigingen op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport en natuur, maar ook buurtverenigingen en burgerinitiatieven hebben hulpvragen. Of het nu gaat om het beschikbaar stellen van vergaderruimte, het verlenen van juridisch of commercieel advies, extra menskracht bij projecten of het verkrijgen van materialen. Voor al deze hulpvragen kun je terecht bij de Waterlandse Uitdaging.

Heb je een vraag, ga dan naar onze website www.Waterlandseuitdaging.nl. Je kunt je hulpvraag via het aanvraagformulier indienen op de website. Vier keer per jaar komt de Matchgroep bij elkaar. Deze groep verdiept zich in de aanvragen en zoekt naar één of meerdere bedrijven passend bij uw aanvraag.

Voor meer informatie kun je bellen met Agnes Bak 06-23603900 of mailen met info@waterlandseuitdaging.nlj projecten of het verkrijgen van materialen. Voor al deze hulpvragen kunt u terecht bij de Lelystadse Uitdaging.Lees meer >Vele klussen geklaard tijdens NLdoet 2017

14-Mar-2017
Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet heeft iedereen gestimuleerd om een dag de handen uit de mouwen te steken.

Wauw, tijdens NLdoet 2017 zijn er 9511 klussen uitgevoerd door meer dan 350.000 vrijwilligers!

In de gemeente Waterland zijn er ook verschillende klussen geklaard. Alle vrijwilligers ontzettend bedankt voor uw inzet tijdens NLdoet! 
Lees meer >KLussen in de gemeente Waterland

25-Feb-2017
Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag de handen uit de mouwen te steken.

In de gemeente Waterland zijn er verschillende klussen aangemeld. Heeft u zin om een dag te helpen? U kunt u aanmelden voor een van deze klussen, op deze manier maakt u kennis met het vrijwilligerswerk en helpt u een organisatie of stichting bij het klaren van de klus.
Lees meer >Geld aanvragen voor NLdoet klus, uiterlijk 31 jan.

31-Jan-2017
Nog geen geld aangevraagd voor jullie NLdoet-klus? Dat kan alleen vandaag nog via www.nldoet.nl
Lees meer >De vierde ster is uitgereikt aan Ge Dekker

20-Jan-2017
vrijwilligster bij de Zonnebloem in Ilpendam. Mevrouw Dekker is al ruim 10 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem. Helpt bij het opzetten van allerlei verschillende uitstapjes en helpt ook bij het begeleiden tijden de uitstapjes. De afgelopen 8 jaar ook in de functie van voorzitter. Mevrouw Dekker, u weet iedereen te enthousiasmeren en bent de spil van de organisatie.

We willen u vanuit VrijwilligersWaterland ontzettend bedanken voor al uw inzet en hopen dat u nog een hele tijd bij de vereniging blijft, om met hetzelfde enthousiasme door te gaan!
Lees meer >Eerste vrijwilligersfeest geslaagd!

13-Jan-2017
Eerste vrijwilligersfeest geslaagd! Joy4jazz, Wethouder Jacob Kes, Patricia Buis van WEP (We Empower People), Paula en Jaap van Theater authentiek, Agnes Bak van de Waterlandse uitdaging en alle sterren van vrijwilligers ontzettend bedankt!

Klik hier om de foto's te bekijken.
Lees meer >Vrijwilligersfeest 12 jan!

12-Jan-2017
Vanavond is het zover, van 19.00 tot 21.00 uur gaat de rode loper uit voor alle vrijwilligers uit de Gemeente Waterland!
Lees meer >De derde ster is uitgereikt aan Piet van Zaanen,

29-Dec-2016
De derde ster is uitgereikt aan Piet van Zaanen, vrijwilliger bij SDOB, voetbalvereniging Broek in Waterland. Meneer van Zaanen is al sinds zijn twaalfde lid van deze vereniging. In 1962 is hij begonnen als vrijwilliger en doet dit nog steeds met ontzettend veel liefde en plezier. Ooit begonnen als pupillenbegeleider, later geholpen bij het uitvoeren van allerlei timmerklussen, daarnaast mee geholpen aan de bouw van de kantine en de kleedkamers. Tot op heden voert hij nog allerlei klussen uit samen met de anderen heren van de onderhoudsploeg. We willen u vanuit VrijwilligersWaterland ontzettend bedanken voor al uw inzet en hopen dat u nog een hele tijd bij de vereniging blijft, om met hetzelfde enthousiasme door te gaan!

De volgende ster gaat naar................................................

Lees meer >Fijne feestdagen gewenst!

23-Dec-2016
Vanuit VrijwilligersWaterland wensen wij u hele fijne feestdagen toe en veel goeds voor 2017!
Lees meer >De tweede ster is uitgereikt aan Jan Van Zaanen

16-Dec-2016
De tweede ster is uitgereikt aan Jan van Zaanen, vrijwilliger bij Atletiek Vereniging Monnickendam. Sinds 1999 is Jan van Zaanen al actief lid bij de vereniging. En al 15 jaar lang als vrijwilliger in voor de atletiekvereniging. Zo is hij vaak 3 a 4 dagen per week te vinden om er allerlei klussen uit te voeren, zoals onderhoud aan de crossbaan, grasbaan en klussen aan het gebouw zelf. Daarnaast begeleidt hij ook de andere vrijwilligers bij de verschillende werkzaamheden. Kortom, een ontzettend gewaardeerde vrijwilliger!    We hopen dat u nog een hele tijd bij de vereniging blijft om met hetzelfde enthousiasme door te gaan! De volgende ster gaat naar................................................
Lees meer >Eerste ster uitgereikt aan Suzanne Vonk

07-Dec-2016
De "reizende ster" gaat door Waterland en op die manier spreken wij onze waardering uit, naar de talloze vrijwilligers die Waterland rijk is. De eerste ster is uitgereikt aan Suzanne Vonk, vrijwilliger van Kok (Koken Ouder Kind) en het Kinderkookcafé. Zij is voedingswetenschapper en diëtist i.o. Ze werkt als onderzoeker in het VUmc. Haar passie is voeding en ze vindt het geweldig om met kinderen te werken. Bij KOK deelt Suzanne haar kennis over gezonde voeding op een speelse, maar educatieve manier met ouders en kinderen die meer willen weten over gezonde voeding. Klik hier om naar de KOK facebookpagina te gaan. Zij zal de ster vervolgens uitreiken aan een andere vrijwilliger die de ster verdient vanwege bijzondere verdienste. Suzanne Vonk geeft de ster door aan: Jan van Zaanen van Atletiek Vereniging Monnickendam (AVM).
Lees meer >7 dec Dag van de Vrijwilliger / de reizende ster

01-Dec-2016
7 december is de nationale dag van de vrijwilliger. Jaarlijks zetten ontzettend veel mensen zich vrijwillig in voor de samenleving of voor een individu. Talloze mensen doen dit met veel inzet en plezier. Vanuit VrijwilligersWaterland willen wij onze waardering uitbrengen voor alle vrijwilligers die Waterland rijk is. Daarom starten wij vanuit Vrijwilligers Waterland op de dag van de vrijwilliger de actie “De reizende ster”. Een grote houten ster zal van 7 december tot 12 januari rondgaan in Waterland en verbinding maken tussen de verschillende vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers. Degene die de ster ontvangt, benoemt vervolgens een volgende vrijwilliger die volgens hem of haar echt een ster verdient. Gedurende zes weken gaan onze sterren dus op tournee door Waterland. Deze vrijwilligers kiezen wij niet uit, maar dat doet u. Vrijwilligers Waterland brengt de ster persoonlijk naar diegene toe.

Feest!
Op donderdag 12 januari zijn alle sterren weer terug in De Bolder en kunt u zien waar de ster allemaal geweest is.  Op deze dag van 19.00 tot 21.00 nodigen wij alle vrijwilligers uit de gemeente Waterland uit voor een groot vrijwilligersfeest in De Bolder. Op deze avond gaat de rode loper niet alleen uit voor uit voor deze speciale sterren, maar voor alle vrijwilligers die Waterland rijk is.
Er is live muziek, een live- verhalen schrijver, die een persoonlijk verhaal voor u schrijft en er is volop de gelegenheid om andere vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te ontmoeten.

Een uitnodiging met het volledige programma volgt nog. Houdt hiervoor de website VrijwilligersWaterland in de gaten. Wilt u de uitnodiging persoonlijk ontvangen?, of wilt u iemand aandragen voor een ster? Laat ons dit weten via: contact@vrijwilligerswaterland.nl

Mocht u in de tussentijd nieuwsgierig zijn waar de ster is of al geweest is, houd dan de website VrijwilligersWaterland, facebook en de twitterpagina van VrijwilligersWaterland goed in de gaten. Wie weet komt de ster ook bij uw organisatie/ stichting langs!


Lees meer >Vraag vanaf nu een financiële bijdrage aan voor NLdoet 2017!

24-Nov-2016
Wilt u een dag de handen uit de mouwen steken voor een stichting of vereniging? Doe dan op 10 en 11 maart 2017 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. U maakt dan kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. Vanaf begin november 2016 is het mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen voor uw NLdoet 2017 klus. http://www.nldoet.nl/financiele-bijdrage
Lees meer >Workshop: Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd.

04-Nov-2016
Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging. Meerdere verenigingen kampen namelijk met een te kort aan vrijwilligers. Daarom organiseert Sportservice Zaanstreek-Waterland, de succesvolle cursus ‘Meer Vrijwilliger in Kortere Tijd’. Voor meer informatie klik hier.
 
Lees meer >Meer dan Handen vrijwilligersprijzen: genomineerden

22-Okt-2016
Op 1 november worden de 18 genomineerden voor de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen 2016 bekend gemaakt. Dit wordt gekozen uit maar liefst 400 inschrijvingen! Klik hier om naar de website te gaan.
Lees meer >Opzoek naar handige harry's en harriettes

22-Okt-2016
Voor het volgende Repair Café o.a. in Ilpendam, Monnickendam en Broek in Waterland zijn we nog steeds dringend opzoek naar extra hulp. Klik hier voor meer info over de vrijwilligersvacature. Mocht jij het leuk vinden om ook als reparatiedeskundige aan de slag te gaan? Mail dan naar info@debolder.com of bel naar 0299-650560
Lees meer >Wie komt het discoteam versterken?

21-Okt-2016
Maandelijks is er in De Bolder een tienerdisco. Deze is er voor kinderen uit heel Waterland, kinderen vanaf groep 6 t/m klas 1 (middelbare school). Om 19.30 uur gaan de deuren open, om 22.15 uur sluiten we. Het “discoteam” zorgt voor een prettige en veilige sfeer, en bestaat uit vrijwilligers, soms familie van de kinderen, maar dat hoeft niet! Ze houden een oogje in het zeil op de dansvloer, schenken drankjes in, verzorgen opbouw van het DJ podium, lossen weleens een ruzie op, organiseren een verkleed- of danswedstrijdje, etc. Bent u, of kent u toevallig iemand (vanaf 16 jaar) die het team zou willen ondersteunen? Neem dan graag contact op met Chantal Wieringa (chantal.wiering@xs4all.nl, tel 0620 393534).

Op vrijdag 14 oktober is er gestart met de eerste disco, daaropvolgend 18 november, 9 december, 13 januari, 10 februari, 10 maart en 14 april.Lees meer >Vrijwilligersprijzen

23-Sep-2016
Op 7 december, Internationale vrijwilligersdag worden de jaarlijkse "Meer dan handen vrijwilligersprijzen" uitgereikt. Met deze prijzen zet VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor de vrijwilligers. Naast de landelijke en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties maken ook de vrijwilligers die onmisbaar zijn kans op een prijs. Iemand inschrijven kan t/m 23 september via deze

<font color="#0066cc">link.</font>


Lees meer >Eerste Repair Café in Ilpendam!

16-Sep-2016
Met dank aan de samenwerking met Stichting 55+ Ilpendam en alle vrijwilligers die geholpen hebben! Volgende Repair Café in Ilpendam is op 11 november.


Lees meer >Fijne zomervakantie!

19-Jul-2016
Vrijwilligers Waterland is gesloten van woensdag 20 juli t/m vrijdag 12 augustus. Vanaf maandag 15 augustus zijn wij er weer. Vrijwilligers Waterland wenst iedereen een fijne zomer toe!
Lees meer >Eerste Repair Café in Broek in Waterland is een feit!

13-Jun-2016
Eerste Repair Café in DRAAI33, Broek in Waterland is een feit. Bedankt voor alle positieve reacties! Voor het volgende Repair Café zijn we nog wel opzoek naar extra Handige Harries. Voor meer info over de vrijwilligersvacature klik hier.
Lees meer >Mensen met een beperking vaker vrijwilliger

30-Mei-2016
Eén op de twintig mensen met een matige of ernstige beperking die geen vrijwilligerswerk doen wil dit wel doen. Gemeenten en vrijwilligersorganisaties kunnen hen ondersteunen bij de zoektocht naar een plaats waar ze hun bijdrage op een plezierige manier kunnen leveren.
  Eén op de twintig mensen met een matige of ernstige beperking die geen vrijwilligerswerk doen wil dit wel doen. Gemeenten en vrijwilligersorganisaties kunnen hen ondersteunen bij de zoektocht naar een plaats waar ze hun bijdrage op een plezierige manier kunnen leveren.

  In Nederland wonen ongeveer 2,3 miljoen mensen met een matige tot ernstige lichamelijke beperking. In 2014 deed bijna een kwart van hen (24%) vrijwilligerswerk. In de algemene bevolking ligt dit percentage hoger (38% in 2014). Mensen met een beperking besteden met gemiddeld 6,2 uur per week evenveel tijd aan vrijwilligerswerk als mensen in de algemene bevolking. Ook de beweegredenen om vrijwilligerswerk te doen komen overeen: het opdoen van sociale contacten, andere mensen helpen en iets voor de maatschappij willen doen. Voor het gehele artikel, klik hier.

   
  Lees meer >  Start cursus GRIP en GLANS

  20-Mei-2016
  Cursus GRIP en GLANS start op 31 mei 13.30 tot 16.00 uur.

  Data: 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni,28 juni, 1 juli.

  U bent actief bij een instelling, een vereniging, een stichting, een organisatie, de kerk of een onderneming.

  Betaald of onbetaald. U voelt zich verantwoordelijk en u bent solidair met uw collega’s. U laat ze niet gauw in de steek. Of u bent mantelzorger en altijd alert op het welzijn van degene voor wie u zorgt.

  Iedereen adviseert u goed voor uzelf te zorgen, zeker als u váák klaar staat voor een ander. Nu is gericht zijn op de ander een hele goede zaak, ervoor zorgen dat uw eigen bron van energie niet uitgeput raakt, is een éven goede zaak maar moeilijker uit te voeren.

  In de cursus GRIP en GLANS kunt u zich hierin oefenen door uw netwerk te verbreden en door bewustwording van uw eigen kracht. Met de kennis en vaardigheden die we opdoen tijdens deze cursus, zijn we voorbereid én in staat anderen een hand te reiken en zelf in balans te blijven.

  Meer informatie kunt u vinden op www.gripenglans.nl, waar garant wordt gestaan voor de kwaliteit van deze door wetenschappelijk onderzoek ontwikkelde cursus.

  Onderwerpen die u in de cursus GRIP & GLANS kunt verwachten.

  Wij werken met een GLANS-schijf te vergelijken met de schijf van 5 voor voeding, maar wij zoeken in de cursus samen naar een balans voor ons sociale en emotionele welzijn. We leren kijken naar voldoende reserves op de verschillende gebieden van Gemak en gezondheid, Leuke en lichamelijke activiteiten, Affectieve relaties, Netwerken en nuttige bezigheden en onze Sterke punten. We oefenen met elkaar hoe wij onze eigen doelen kunnen waarmaken. Ook oefenen wij communicatie vaardigheden.

  Enkele ERVARINGEN van onze cursisten na het volgen van de eerste GRIP & GLANS cursus in Volendam.

  Ik ben meer bewust van mijn eigen handelen geworden.

  Ik ben meer bewust van wat ik al heb.

  Ik kan nu mijn negatieve denkwijze positief ombuigen.

  Ik kan mezelf positief bekrachtigen.

  Ik kan mijn wensen uit laten komen door een concrete doelstelling te formuleren en een stappenplan te maken.

  De cursus omvat 6 wekelijkse groepsbijeenkomsten van maximaal 10 personen onder leiding van 2 docenten/coaches

  Voordat de cursus begint is er eerst een individueel gesprek op afspraak waarin wij elkaar al wat leren kennen.

  Na ongeveer 10 weken is er één vervolgbijeenkomst om alle informatie en opgedane vaardigheden nog eens op te frissen.

  De cursus wordt gegeven in de ARK te Volendam.

  Materialen, koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs van 95 euro per deelnemer.

  Sciukri Veerman, docent Grip&Glans   muda_v@hotmail.com,  mob. 0627221458

  Agaath van den Hogen, docent/coach   agaathvdhogen@planet.nl, tel. 0299365291

   

  Lees meer >  Coaching vrijwilligersmanagement

  26-Apr-2016
  Als coördinator vrijwilligerswerk hebt u een drukke baan. Door uw ervaring en creativiteit in te zetten komt u een eind, maar tijd om te reflecteren ontbreekt. In dit coachingstraject maken we die tijd. We staan stil bij wat u doet en wat dat (u) oplevert en kijken naar eventuele aandachts- of ontwikkelpunten. Wilt u weer wat overzicht, een gevoel van regie over uw werk en weten hoe u zichzelf daarin niet verliest? Dan is het coachingstraject vrijwilligersmanagement iets voor u. Klik hier voor het gehele stuk. Bron: Movisie.


  Lees meer >  Nederlanders helpen elkaar graag!

  11-Apr-2016

  Ruim twee op de vijf volwassenen deed het afgelopen jaar vrijwilligerswerk. Daarnaast voelt 89% van alle Nederlanders zich thuis in zijn of haar buurt en bijna twee derde helpt dan ook buurtgenoten met boodschappen of klusjes doen. Dit blijkt uit gegevens uit de burgerpeiling.

  De Burgerpeiling is de afgelopen 18 maanden uitgevoerd in 75 gemeenten. Een representatieve steekproef van bijna 60.000 personen vulde de vragenlijst in. Klik hier voor het uitgebreide onderzoek. Bron: artikel Movisie.


  Lees meer >  Gemeente Waterland: evaluatie crisisopvang

  05-Apr-2016
  In de periode van 9 tot en met 15 oktober 2015 zijn er vele vrijwilligers betrokken geweest bij de crisisopvang van 150 vluchtelingen in sporthal 't Spil in Monnickendam.  

  Op 23 oktober 2015 zijn de vrijwilligers in het gemeentehuis bij elkaar gekomen om hun ervaringen te delen en met elkaar terug te kijken op de crisisopvang. De opmerkingen die hier zijn gemaakt, zijn meegenomen in een uitgebreide evaluatie.

  De aanbevelingen uit de evaluatie zijn verwerkt in het draaiboek crisisopvang en de rampenbestrijdingsorganisatie. Klik hier voor de evaluatie.   Lees meer >  Opzoek naar vrijwillige reparatiedeskundige

  25-Mar-2016
  Voor het Repair Café in De Bolder zijn wij opzoek naar vrijwillige reparatiedeskundige. Meer info zie http://www.vrijwilligerswaterland.nl/vacaturebank.11.html?vacature_id=64
  Lees meer >  NLdoet, vrijwilligers bedankt!

  18-Mar-2016
  Nldoet gemeente Waterland
  Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart zijn in het kader van de landelijke vrijwilligers actie NLdoet, weer vele klussen geklaard. Zo zijn in De Bolder, onder het motto: “Groen moet je doen” plantenbakken getimmerd om de straat, buurt of vereniging op te fleuren. Kinderen van Stichting Kinderopvang Waterland hebben hun handen uit de mouwen gestoken en hebben onder begeleiding van enkele vrijwilligers en wethouder Gabrielle Bekhuis bloembakken en een kruidentuin gemaakt. Ook voor voetbalclub Ilpendam is een mooie bloembak gemaakt. In heel Waterland waren vele vrijwilligers actief. Studenten van het Horizon College in Hoorn hebben op vrijdag een heerlijke lunch voor alleen wonende abonnees van WonenPlus Waterland verzorgd. Bij Voetbalclub Ilpendam en bij Peuterspeelzaal Nijntje staken vrijwilligers de handen uit de mouwen om het complex en de buitenspeelplaats op te knappen. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is veel achterstallig werk gedaan en zijn veel mooie initiatieven tot stand gekomen. Namens alle verenigingen die meededen, vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!
  Lees meer >  Wethouder Gabriëlle Bekhuis, ook aan de slag voor NLdoet

  12-Mar-2016
  Ontzettend leuk dat ook wethouder Gabriëlle Bekhuis mee kwam helpen voor NLdoet in De Bolder. Heeft u ook foto's gemaakt tijdens NLdoet, mail ze naar contact@vrijwilligerswaterland.nl
  Lees meer >  Het is zover, NLdoet 2016!

  11-Mar-2016
  Vandaag is het zover NLdoet 2016! Er zijn verschillende klussen waar u zowel vandaag als morgen kunt helpen. In De Bolder zijn ze er ook helemaal klaar voor. Daar kunt u vanmiddag tussen 15.00 en 18.30 uur een bloembak timmeren voor uw organisatie of vereniging.
  Lees meer >  Waterlandse burgemeester en wethouders aan de slag voor NLdoet

  07-Mar-2016
  WATERLANDSE BURGEMEESTER EN WETHOUDERS AAN DE SLAG VOOR NLDOET
  Het Oranjefonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land,
  NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights
  en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook de Waterlandse burgemeester en wethouders zetten zich in voor NLdoet en gaan bij diverse Waterlandse vrijwilligersorganisaties aan de slag.
  Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve
  burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan het goed imago van het
  vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten!
  Zo gaat burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon zaterdag 12 maart jonge boomopslag verwijderen langs natuurlijke oevers van weidevogelgebied De Breek. Ter hoogte van Hoogedijk 52 heeft de werkgroep De Breek een prachtig natuurterrein ingericht voor weidevogels, steltlopers en eenden in de polder Katwoude. Aan de flauw gemaakte oevers moet echter jonge boomopslag uitgestoken worden om het uitzicht voor de weidevogels open te houden en een bloemrijke slootkant te behouden.

  Omschrijving
  Wethouder Jacob Kes gaat op vrijdag 11 maart de tuin van Evean Swaensborch een opknapbeurt geven door het terras schoon te spuiten, meubels schoon te maken en bloembakken te vullen met fleurige planten. De bewoners kunnen dan in het voorjaar genieten van een vrolijke tuin.

  Deze steun van burgemeester en wethouders geeft NLdoet een extra bijzonder tintje! Veel inwoners van
  Waterland dragen al hun steentje bij tijdens NLdoet maar extra handen zijn nog steeds welkom. Bijvoorbeeld bij het timmeren en schilderen van plantenbakken in De Bolder of het opknappen van het complex van SV Ilpendam en het Dorphuis in Ilpendam.


  Lees meer >  Samenwerken met vrijwilligers in de zorg: 9 tips

  26-Feb-2016
  Samenwerken met vrijwilligers in de zorg: 9 tips
   
  In de zorg en ondersteuning zullen beroepskrachten en vrijwilligers steeds meer met elkaar te maken krijgen. Klik hier om de negen tips te lezen, om de samenwerking soepel te laten verlopen. Artikel van Movisie


  Lees meer >  Vrijwilligersverzekering Gemeente Waterland

  16-Feb-2016
  In Waterland zijn vele vrijwilligers en mantelzorgers actief. De gemeente Waterland heeft daarom verzekeringspakketten afgesloten die de risico's van vrijwilligerswerk en matelzorgtaken zo goed mogelijk afdekken. De gemeente wil hiermee het belang van het vrijwilligerswerk en de mantelzorg benadrukken en er voor zorgen dat eventuele risico's van deze activiteiten zijn verzekerd. Klik hier voor de gehele brief van de gemeente Waterland.
  Lees meer >  SV Ilpendam

  16-Feb-2016
  Vanuit Vrijwilligers Waterland is er een geslaagde bemiddeling tussen een vrijwilliger en Peter Komen van SV Ilpendam. Sinds maandag 15 februari zijn zij een enthousiaste vrijwilliger rijker! Mocht u als organisatie of als vrijwilliger ook hulp nodig hebben in de vorm van bemiddeling, dan staan wij daar altijd voor open. U kunt contact opnemen door te mailen naar: contact@vrijwilligerswaterland.nl of bellen naar: 0299-650560
  Lees meer >  Stimuleren om met vrijwilligers te werken

  16-Feb-2016
  Berthold Gunster (Omdenken) geeft samen met Movisie antwoord op de vraag: hoe stimuleer ik teamleden om met vrijwilligers te gaan werken? klik hier voor de video. Bron: vrijwilligerswerk.nl
  Lees meer >  Karmac Bibliotheek: op zoek naar voorleesvrijwilliger

  19-Jan-2016
  In het kader van de Nationale voorleesdagen is Karmac Bibliotheek op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om eenmalig op zondagochtend 31 januari van 10.30 tot 11 uur voor te lezen in Bibliotheek van Monnickendam.

  Mocht u het leuk vinden neem dan contact op met: Peter Sijpkes, peter.sijkes@karmac.nl
  Lees meer >  Gratis VOG blijft voor beperkte groep

  18-Jan-2016
  Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft geen geld om meer vrijwilligers een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te geven. Alleen vrijwilligers die met kinderen en mensen met een verstandelijke beperking werken, krijgen de VOG gratis. Met een VOG bewijst de vrijwilliger dat hij niet veroordeeld is voor ernstige delicten, zoals een zeden- of geweldsdelict. Uit onderzoek blijkt dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers, bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Voor meer informatie klik hier. Bron: vrijwilligerswerk.nl
  Lees meer >  Eenzame vrijwilligers? 7 tips om het gesprek aan te gaan

  18-Jan-2016
  Als vrijwilligerscoördinator heeft u te maken met allerlei verschillende vrijwilligers. Zo zijn er vrijwilligers die eenzaam zijn. Voor hen is een goede sfeer en oprechte aandacht extra belangrijk. Maar hoe iemand zich voelt is niet altijd gelijk aan de buitenkant te zien. Om erachter te komen of iemand zich in een kwetsbare situatie bevindt, is er maar één instrument: het gesprek. Zeven tips om dit zorgvuldig aan te pakken. Bron: artikel movisie
  Voor meer informative klik hier
  Lees meer >  "Voorleesexperts"

  17-Jan-2016

  Voorleesexperts gezocht!
  Vacature aangeboden door Cultureel Centrum De Bolder & Karmac Bibliotheek

  Wat ga je doen?
  Cultureel Centrum De Bolder is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om thuis te gaan voorlezen bij kinderen in de leeftijdscategorie 2 t/m 8 jaar. Het zijn gezinnen met kinderen waarbij op dit moment een taalachterstand is. Het doel is om taalontwikkeling en natuurlijk ook het leesplezier te stimuleren bij deze kinderen. Je leest minimaal 10 weken voor bij het gezin thuis. Daarnaast is het leuk om bijvoorbeeld een keer naar de bibliotheek te gaan om samen een boek uit te zoeken. Als voorlezer laat je zowel ouders en kinderen langzaam wennen aan het interactief voorlezen, uiteindelijk is het de bedoeling dat de ouders de rol van de vrijwilliger gaan overnemen. Zij gaan dan zelf het voorleesritueel voortzetten.

  Voor de hele vacature klik hier  


  Lees meer >  De beste wensen voor 2016!

  04-Jan-2016
  Vrijwilligers Waterland wenst u een heel mooi nieuwjaar! Zin om te starten met vrijwilligerswerk? Er staan nieuwe vacatures in de vacaturebank. 
  Lees meer >  Kerstpakketactie De Bolder bedankt de vrijwilligers!

  22-Dec-2015
  Dit jaar hield De Bolder voor het vierde jaar de kerstpakketactie. De Bolder wil heel graag haar vrijwilligers bedanken voor het helpen inpakken van de pakketten en het bezorgen bij de mensen thuis. Voor ieder fijne feestdagen gewenst en een mooi Nieuwjaar!
  Lees meer >  Winnaars bekend: meer dan handen vrijwilligersprijzen

  08-Dec-2015
  De winnaars zijn bekend: Move, Forsa!, Nanny Jansen van Chocolate Lovers en Aaf Verkade van Onder Water in Leiden zijn dit jaar de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015. Sensoor/113 online, Dorpswinkel Dalerpeel en Rob Hagen van de Patiëntenonderzoekers van de Parkinson Vereniging wonnen de publieksprijzen, gefeliciteerd.
  Lees meer >  Meld nu uw klussen aan voor NLdoet 2016.

  30-Nov-2015
  Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In 2015 waren ruim 300.000 Nederlanders actief bij ruim 7.600 klussen.

  U kunt nu uw klussen en activiteiten aanmelden voor NLdoet. Het Oranje Fonds roept dan vrijwilligers op om u te helpen en u kunt tegelijkertijd een digitale aanvraag doen voor een financiële bijdrage.

  Kijk voor meer informatie:nldoet
  Lees meer >  Nogmaals de tegenprestatie

  10-Nov-2015
  Een artikel van Movisie. Een documentaire over de tegenprestatie
  Lees meer >  Meer dan handen vrijwilligersprijzen

  03-Nov-2015
  De genomineerden zijn bekend!
  Lees meer >  Nogmaals bedankt!

  25-Okt-2015
  Er zijn ontzettend veel Waterlanders die zich ingezet hebben voor de opvang van vluchtelingen in Sporthal 't Spil.
  Lees meer >  IVA voor vrijwilligers is vernieuwd

  23-Okt-2015
  E-learning module Instructie Verantwoord Alcohol schenken
  Lees meer >  Vrijwilligerswerk als tegenprestatie

  05-Okt-2015
  Regels rond vrijwilligerswerk als tegenprestatie.
  Lees meer >  Als vrijwilligers zich zorgen maken

  28-Sep-2015
  Waar kunnen vrijwilligers in uw organisatie terecht als ze zich zorgen maken over de thuissituatie van leden, cliënten of deelnemers.
  Lees meer >  Burendag 26 september 2015

  26-Sep-2015
  Op 26 september bestaat Burendag 10 jaar. Kijk hier wat er in de gemeente Waterland allemaal te doen is.

  Lees meer >  Alle jaren tellen!

  25-Sep-2015
  Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving. We steunen veel verschillende projecten voor alle mogelijke doelgroepen. Oók voor ouderen. Dit laatste is minder bekend. Vandaar dat we dit najaar extra geld hiervoor beschikbaar stellen en een speciale, verkorte procedure ervoor inrichten.

  Bent u van plan om een project te starten of uit te breiden dat er expliciet op gericht is om ouderen te (blijven) betrekken bij de samenleving? Door bijvoorbeeld gebruik te maken van hun expertise als vrijwilliger, door een buurthulpnetwerk op te zetten of het sociaal isolement te verminderen? Wellicht kunt u hiervoor een bijdrage ontvangen. 

  Criteria
  - Voor deze tender zijn specifieke criteria, die vindt u hier.
  - Daarnaast gelden voor een aanvraag ook de algemene richtlijnen van het Oranje Fonds, die u hier kunt nalezen.

  Aanvraag indienen
  - Wilt u een aanvraag indienen? Ga naar Mijn Oranje Fonds, log in en u vindt onder het kopje Alle jaren tellen! het digitale aanvraagformulier.
  - Aanvragen kan tot uiterlijk 9 oktober.

  Lees meer >  VSB fonds viert 25 jarig jubileum

  01-Jul-2015
  Verzilver je idee. Voor de beste ideeën zijn er prijzen van € 2.500 of € 25.000!
  Lees meer >  Samentegeneenzaamheid.nl

  02-Jun-2015
  Zomeractie! Wie nodig jij uit deze zomer?
  Lees meer >  WonenPlus vraagt uw hulp!

  27-Mei-2015
  Zet de vrijwilligers van WonenPlus in het zonnetje met uw bijdrage!
  Lees meer >  E-learning module vernieuwd

  22-Mei-2015
  Iedere vrijwiliger die achter de bar staat moet een Instructie Verantwoord Alcohol
  Lees meer >  Campagne 'Hulp vragen, hulp geven'

  20-Mei-2015
  Gezamenlijke campagne van Edam-Volendam, Waterland, Landsmeer, Wormerland, Oostzaan en Zeevang.
  Lees meer >  Seksueel grensoverschrijdend gedrag

  19-Mei-2015
  Maakereenpuntvan.nl
  Lees meer >  Onderzoek: 'Meedoen in Waterland'

  12-Mei-2015
  De gemeente Waterland wil graag een beeld krijgen van hoe began de inwoners zijn met elkaar en om zich in te zetten voor de samenleving.
  Lees meer >  Nationale Eenzaamheid prijs 2015

  08-Mei-2015
  Ding mee naar de Nationale Eenzaamheid Prijs 2015
  Lees meer >  Bijdrage projecten voor groene vrijwilligers

  24-Apr-2015
  De provincie Noord-Holland wil graag het vrijwilligerswerk in de natuur stimuleren.
  Lees meer >  Clubhelden van de amateursport

  23-Apr-2015
  Het AD organiseert de verkiezing 'Clubhelden van de Amateursport'.
  Lees meer >  E-learning: Evenementenverkeersregelaars

  08-Apr-2015
  Voor de instructie en toesting van evenementenverkeersregelaars is een e-learningmodule ontwikkeld.
  Lees meer >  www.vrijwilligerswerk.nl vernieuwd

  07-Apr-2015
  Vrijwilligerswerk.nl is de site voor iedereen die met vrijwilligers werkt of vrijwilligerswerk doet.
  Lees meer >  Premieplan: geldinzamelactie

  31-Mar-2015
  Premieplan geeft kleine activiteiten en projecten voor het welzijn van ouderen meer slagkracht door de opbrengst van actieve geldinzamelacties te verdubbelen met een bedrag van maximaal € 2000,-. Hoe meer mensen u met uw geldinzamelactie bereikt, hoe beter.
  Lees meer >  Regels voor vrijwilligers & vrijwilligersorganisaties

  25-Mar-2015
  Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties gelden verschillende regels. Een vrijwilliger met een WW-uitkering heeft bijvoorbeeld een sollicitatieplicht. Ook kunnen er arboregels gelden. En er zijn gedragsregels om seksueel misbruik binnen vrijwilligersorganisaties tegen te gaan.
  Lees meer >  Collecte Fonds Gehandicaptensport

  23-Mar-2015
  Word collectant! Meld je aan.
  Lees meer >  Verantwoord en veilig vrijwilligers op je land?

  23-Mar-2015
  Wie is verantwoordelijk voor vrijwilligers in de natuur en hoe laat je hen veilig werken?
  Lees meer >  NLdoet: 20 en 21 maart

  21-Mar-2015
  Deze week extra aandacht voor NLdoet op VrijwilligersWaterland
  Lees meer >  Waterlandse bestuurders aan de slag voor NLdoet!

  13-Mar-2015
  Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land.
  Lees meer >  Jantje Beton collecte: gedeeld geluk!

  02-Mar-2015
  Deelnemers mogen 50% van de opbrengst houden voor de jeugdactiviteiten van de club, vereniging of stichting. De andere 50% besteedt Jantje Beton aan buitenspeelprojecten in verarmde speelbuurten.
  Lees meer >  (sport)penningmeester van het jaar 2015

  24-Feb-2015
  Nomineer en stem nu! Bedank jouw penningmeester
  Lees meer >  Houd mantelzorgende verenigingsleden binnenboord!

  18-Feb-2015
  In Nederland zorgen ruim twee miljoen mensen voor een naaste.
 Zij doen dat met liefde maar het vraagt ook een prijs van hun sociale leven.
  Lees meer >  Buurtbus Waterland

  17-Feb-2015

  Ook chauffeur worden in een team van vrijwilligers?


  Lees meer >  Welk type vrijwilliger bent u?

  03-Feb-2015
  Door deze test weet u binnen twee minuten het antwoord op de vraag welk soort vrijwilligerswerk bij u past. Begin hieronder de vragen te beantwoorden met ja of nee.
  Lees meer >  Meldpunt WW en Vrijwilligerswerk

  02-Feb-2015
  U wilt vrijwilligerswerk doen, maar heeft problemen met het UWV? Of u bent een vrijwilligersorganisatie maar iemand met een ww uitkering mag niet bij u aan de slag?
  Lees meer >  Regeling Gratis VOG

  23-Jan-2015
  Werkt uw vrijwilligersorganisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  Lees meer >  Vrijwilligers academie

  23-Jan-2015
  Gratis cursussen voor vrijwilligersorganisaties
  Lees meer >  Nominatie Burger(s)prijs

  05-Jan-2015
  Kent u iemand, een groep mensen of een vereniging die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de Waterlandse samenleving?
  Lees meer >  NL Doet

  20-Dec-2014
  Doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland!
  Lees meer >  Winnaars Vrijwilligersprijzen

  09-Dec-2014
  Meer dan handen vrijwilligersprijzen uitgereikt
  Lees meer >  Start project Samenkracht

  25-Nov-2014
  Op 25 november 2014 is het project Samenkracht officieel van start gegaan in de gemeenten Wormerland, Oostzaan, Waterland en Zeevang. Een heuglijk feit, zeker gezien alle ontwikkelingen op het gebied van zorg & welzijn en specifiek de zorg rond de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Samenkracht is een belangrijk project van de Regionale Stichting WonenPlus, waarin we door middel van begeleiding, ondersteuning en netwerkversterking de meest kwetsbare mensen zo lang mogelijk uit zorg proberen te houden.


  Lees meer >  Landelijke Natuurwerkdag

  01-Nov-2014
  De "grootste vrijwilligersactie in het groen", de Natuurwerkdag, vindt zaterdag 1 november overal in de regio plaats. Tijdens deze landelijke werkdag kunnen deelnemers ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken in een groene omgeving. Landschap Noord-Holland nodigt iedereen van harte uit. Samen worden dan de handen uit de mouwen gestoken om het landschap nòg mooier te maken. Vorig jaar deden er maar liefst 14.000 mensen mee in heel Nederland.
  Bekijk snel de werklocaties in Noord-Holland en meld je aan via www.natuurwerkdag.nl.


  Lees meer >  Opening Vrijwilligers Waterland en Burendag

  29-Sep-2014
  Officieel geopend door wethouder Jacob Kes
  Lees meer >  Stuur een compliment

  22-Sep-2014
  Aan iemand die zich vrijwillig inzet

  Lees meer >  'Meer dan Handen' vrijwilligersprijs

  16-Sep-2014

  Schrijf nu in als vrijwilligersproject, gemeente of bedrijf!


  Lees meer >  Repair Café in De Bolder

  15-Sep-2014
  Weggooien? Mooi niet! In De Bolder vindt op maandag 15 september het allereerste Repair Café plaats.

  Lees meer >  Van alle Mark(t)en thuis groot succes

  21-Apr-2014
  Door 9 Marker verenigingen werd een nieuw concept bedacht, als vervanger voor de jaarlijkse bazaar en dat bleek een schot in de roos. Het 2-daagse evenement "Van Alle Mark(t)en Thuis" is een geweldig succes geworden
  Lees meer >  Evenement in Dorpshuis het Trefpunt te Marken

  11-Apr-2014
  Het evenement "Van alle Mark(t)en thuis is een unieke samenwerking van 9 Marker verenigingen, georganiseerd op vrijdag 11 en zaterdag 12 april.De bedoeling is dat men, en dan met name de jeugd, op een speelse manier kan kennismaken met de vele mogelijkheden die de verenigingen op Marken te bieden hebben.
  Lees meer >  Stadswandeling Monnickendam

  08-Apr-2014
  Het is weer mogelijk om samen met een stadsgids Monnickendam te ontdekken. Zo krijgt men de mooiste plekjes van de stad te zien. Een rondwandeling duurt ongeveer anderhalf uur.


  Lees meer >  Ontdek Waterland in Waterlandsmuseum de Speeltoren

  08-Mar-2014
  Ontdek Waterland in het Waterlandsmuseum de Speeltoren.
  Zie hoe het Waterlandse landschap is ontstaan, kom meer te weten over de rijke historie van de prachtige stadjes, beleef een uitdagende ontmoeting met hedendaagse kunst. Sta ook in de 500 jaar oude Speeltoren bovenop de enorme speeltrommel en bekijk met camera’s alle delen van de toren op een monitor. Kinderen ontdekken zelf hoe leuk een museum kan zijn op de Juniorzolder. En geniet van de diverse films over o.a. de oude tramlijn, het kaasmaken, het ontstaan van Monnickendam, de rokerij, toerisme in Broek, de werking van het carillon en het klokgieten.
  Lees meer >  Digicafe in Broek in Waterland

  06-Mar-2014
  Digicafe voor eenieder die vreest voor de knoppen.De een vindt de computer een handig hulpmiddel, de ander vreest voor zijn knoppen. Bent u een handige computergebruiker? Dan bent u van harte uitgenodigd om die ander meer zekerheid te geven. Heeft u hulp nodig? Dan zit er vast iemand die u kan helpen.
  Lees meer >  Kinderkookcafe succes dankzij vrijwilligers

  21-Feb-2014
  Zaterdag 15 februari hebben twaalf kinderen hun kook- en ondernemerstalent laten zien tijdens het kinderkookcafé.

  Deze kinderen, tussen de 8 en 12 jaar oud, hebben onder begeleiding van een aantal enthousiaste vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires een heerlijke en gezonde maaltijd gekookt voor “hun” gasten, oftewel vaders, moeders, broertjes, zussen, opa’s en oma’s.


  Bij deze avond zijn zeven vaste vrijwilligers betrokken en maatschappelijke stagiairs. Een aantal stagiairs waren zo enthousiast dat zij na het afronden van hun stage gebleven zijn en zij nu onderdeel uitmaken van het vaste team. Onder de vrijwilligers zijn twee voedingsdeskundigen die alles weten over gezonde voeding en deze kennis delen met de kinderen.


  Bron: Omroep PIM, zie ook:
  http://www.omroep-pim.nl/nieuws/article/14177/kinderkookcaf-in-de-bolder-groot-succes-dankzij-inzet-vrijwilligers/
  Lees meer >  Nationale Voorleeswedstrijd

  12-Feb-2014
  In de Karmac Bibliotheek in Monnickendam vond vanmiddag de Waterlandse voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd.De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.


  Lees meer >  Actie ivm Nationale Vrijwilligersdag

  07-Dec-2013
  Vandaag 7 december is Nationale vrijwilligersdag, de dag om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten.Ken jij iemand die zich altijd inzet als vrijwilliger in de gemeente Waterland en het verdient om zelf eens in het zonnetje gezet te worden? Stuur ons dan (uiterlijk tot 11 december) een e-mail naar contact@vrijwilligerswaterland.nl met daarin de naam+contactgegevens en informatie over degene die jij wilt aandragen en de reden waarom, wat voor vrijwilligerswerk hij/zij doet, etc. Doe dit voor 11 december!

  Wij zullen  hierna een winnaar selecteren, deze persoon blij maken met een leuke attentie en indien mogelijk in de rubriek "In beeld" aandacht geven op de website.
  Anonieme aanmeldingen worden niet in behandeling genomen en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.  Lees meer >  10.000e bezoeker Museum de Speeltoren

  16-Nov-2013
  Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam verwacht binnenkort de 10.000e bezoeker. Volgens de gemiddelde dagtelling kan dit heugelijke feit al in het weekend van 16 en 17 november a.s. plaatsvinden.

  Om een feestelijk gebaar naar de bewoners van Waterland te maken, is op zondag 17 november voor iedereen de entree gratis. De 10.000e bezoeker ontvangt behalve een bos bloemen ook een museumkaart, een vriendenpas met vrijkaartjes, een stadsgidsbon voor 6 personen en een boek van Henriëtte Boerendans. Lees verder op:

  http://www.omroep-pim.nl/cultuur/article/10482/zondag-17-november-gratis-naar-museum-in-monnickendam/


  Lees meer >  Attenties voor Mantelzorgers

  12-Nov-2013
  Wethouder Bert Schalkwijk, zelf ook mantelzorger, heeft in Monnickendam tijdens het Mantelzorgcafé de eerste attentie overhandigd aan de eerste mantelzorger, de heer Jan Groeneveld. In het kader van de Dag van de Mantelzorg worden deze week attenties bij de mantelzorgers thuis gebracht in Waterland.
  Bron:
  http://www.groot-waterland.nl/2013/11/12/attenties-voor-mantelzorgers-monnickendam/
  Lees meer >  Voedselbank inzameling Bernard Nieuwentijd College

  18-Okt-2013
  Voorafgaand aan elke vakantie zal het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam een actie houden voor een goed doel. Op vrijdag 18 oktober zamelen zij in voor de Voedselbank. Inleveren kan tot 14.00 uur, het adres is Pierebaan 5 te Monnickendam.
  Lees meer >  Scouting Waterland video

  17-Okt-2013
  Tijdens het Kinderweekend konden kinderen bij Scoutinggroep Waterland broodjes bakken boven een echt kampvuur, bekijk de video hier:


  Scoutinggroep Waterland is een scoutinggroep voor jongens en meiden uit Waterland die leuke en leerzame activiteiten
  organiseert voor kinderen. De scouting is momenteel  op zoek naar leiding.


  Lees meer >  WonenPlus lunch

  20-Sep-2013
  Iedere derde vrijdag van de maand houden WonenPlus Waterland en De Bolder een warme lunch voor senioren uit Waterland.

  Op vrijdag  20 september bereidt Jennifer Kampen samen met de vaste vrijwilligers een driegangen lunch voor.

  Naast lekker eten is de lunch ook bedoeld om mensen te ontmoeten. De gasten kunnen tussen 12.00 en 12.15 uur aanschuiven.

  De lunch is bij De Bolder op 't Spil 1 in Monnickendam. Opgeven kan bij WonenPlus via 650480 (tot uiterlijk dinsdag 14 februari). De kosten bedragen 7 euro.

  Zie ook www.wonenpluswaterland.nl
  De Bolder, 't Spil 1 in Monnickendam, 650560, www.debolder.com


  Lees meer >  Vrijwilligersacademie

  19-Aug-2013
  Diverse vrijwilligersorganisaties geven zelf workshops aan vrijwilligers om het kennisniveau op peil te houden en/of uit te breiden. Daarnaast zijn er voor mensen die vrijwilligerswerk doen in Waterland in de nabije omgeving diverse workshops, trainingen en cursussen, om vaardigheden te ontwikkelen en kennis te verdiepen. Zo tref je o.a. in Purmerend, Almere en in Amsterdam een Vrijwilligersacademie, waar zeer uiteenlopende opleidingen en trainingen zijn te vinden. Vrijwilligers die bij partnerorganisaties zijn aangesloten kunnen soms gratis of tegen lage kosten aan een training deelnemen. Kijk voor meer informatie op:
  Vrijwilligersacademie Purmerend
  Vrijwilligersacademie Amsterdam
  Vrijwilligersacademie Almere
  Lees meer >  Video: organisaties aan het woord

  29-Jul-2013
  In deze nieuwe video, gemaakt door omroep PIM, komen diverse Waterlandse vrijwilligersorganisaties aan het woord.
  De video is gemaakt tijdens de vrijwilligersmarkt van 18 juni.
  Wellicht dat de informatie u aanspreekt, dan kunt u de betreffende organisatie benaderen voor meer informatie.


  Lees meer >  Vrijwilligers krijgen structureel gratis VOG

  17-Jul-2013
  De verklaring omtrent het gedrag (VOG), die sinds vorig jaar proefsgewijs gratis is verstrekt aan vrijwilligers die met kinderen werken, wordt structureel gratis. Dat hebben staatssecretarisssen Teeven (VenJ) en Van Rijn (VWS) besloten.

  Er zijn in Nederland naar schatting 2 miljoen vrijwilligers die met kinderen werken; op sportclubs, scouting, vakanties et cetera. De VOG moet voorkomen dat mensen met 'relevante antecedenten' toegang krijgen tot dit vrijwilligerswerk.


  Lees meer >  Beelden lancering & vrijwilligersmarkt omroep PIM

  20-Jun-2013
  De beelden die Omroep PIM heeft gemaakt bij de lancering van de website van www.vrijwilligerswaterland.nl zijn inmiddels op YouTube te bewonderen. Zie hieronder de beelden.

  Lees meer >  Geslaagde vrijwilligersmarkt en lancering website!

  18-Jun-2013
  Op de vrijwilligersmarkt  die op dinsdag 18 juni is gehouden naar aanleiding van de lancering van www.vrijwilligerswaterland, waren diverse vrijwilligersorganisaties aanwezig. Na de toespraak, gehouden door wethouder Bert Schalkwijk, informeerden diverse mensen naar de mogelijkheden bij de aanwezige vrijwilligersorganisaties. Omroep PIM heeft een verslag opgenomen van het evenement, en zal dit binnen enkele dagen uitzenden. Al met  al was het een geslaagd evenement, waar organisaties en vrijwilligers elkaar hebben gevonden. Zo is Omroep PIM bijvoorbeeld een nieuwe verslaggever tegengekomen op de vrijwilligersmarkt.

  Lees meer >  Vrijwilligersmarkt en lancering website!

  05-Jun-2013
  18 juni Bernard Nieuwentijt College:

  Op dinsdag 18 juni lanceert gemeente Waterland een nieuwe website: www.vrijwilligerswaterland.nl.
  De website heeft als doel het vraag en aanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bij elkaar te brengen.

  Feestelijke lancering van de website
  U bent hartelijk welkom op de feestelijke presentatie van deze website/vacaturebank. Dit evenement vindt plaats op dinsdag 18 juni van 16.00-18.00 uur op het Bernard Nieuwentijt College, Pierebaan 5 in Monnickendam.
  Naast de onthulling van de website door wethouder Bert Schalkwijk wordt ook een vrijwilligersmarkt georganiseerd. Een mooie (gratis) gelegenheid voor u en uw organisatie om u te presenteren en wellicht direct nieuwe vrijwilligers te werven!

  Deelnemen aan de vrijwilligersmarkt?
  Wilt u van de gelegenheid gebruik maken om uw organisatie in de schijnwerpers te zetten? Zorgt u er dan voor dat u uiterlijk om 15.30 uur aanwezig bent op 18 juni. U krijgt dan een tafel in de zaal tot uw beschikking waarop u uw eigen materialen voor de ‘vrijwilligersmarkt’ kunt presenteren.
  Een nader programma ontvangt u op de dag zelf bij aankomst.

  Voor meer informatie over de website kunt u terecht bij Miranda van Oostrom van Multi Marketeers:  contact@vrijwilligerswaterland.nl
  Lees meer >  NLdoet dagen een succes!

  15-Mar-2013
  Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2013, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Noteert alvast NLdoet 2014 op 21 en 22 maart.

  Recordaantal
  In 2013 waren ruim 310.000 Nederlanders actief bij ruim 8.300 klussen, een recordaantal.


  Lees meer >  Resultaten onderzoek Vrijwilligerswerk in Waterland

  31-Dec-2012
  In het kader van de jaarlijkse verantwoordingsverplichting heeft de gemeente Waterland het vrijwilligerswerk gekozen als onderzoeksthema voor het jaar 2012. De gemeente wenst inzicht in de motieven van vrijwilligers en niet-vrijwilligers en wil weten welke ondersteuningsbehoefte er onder hen leeft. In februari 2012 is een aantal inwoners uitgenodigd een online vragenlijst in te vullen. In totaal deden 451 inwoners mee, waaronder 260 vrijwilligers en 191 niet-vrijwilligers.

  Uit de Regionale omnibusenquête Landsmeer, Purmerend, Zeevang en Waterland (2010) blijkt dat 34 procent van de volwassenen actief is als vrijwilliger. Dit betekent dat 66 procent geen vrijwilligerswerk doet. Toch ligt er een potentieel aan vrijwilligers: de meerderheid van de niet-vrijwilligers (65 procent) in Waterland zou wellicht wel vrijwilligerswerk willen doen. De drie belangrijkste redenen om geen vrijwilligerswerk te doen zijn:

  1) tijdgebrek vanwege betaald werk of een studie,
  2) geen verplichtingen
  willen hebben en
  3) tijdgebrek wegens intensieve vrijetijdsbesteding. Andere redenen die genoemd worden als reden om geen vrijwilligerswerk te doen zijn: geen tijd door het gezin of door zorg voor buren of familieleden en geen interesse in vrijwilligerswerk. Twaalf procent van de niet-vrijwilligers is onbekend met de mogelijkheden.

  Waarom doen vrijwilligers hun vrijwilligerswerk? Het zich verdienstelijk willen maken voor anderen is voor de meeste vrijwilligers de reden om vrijwilligerswerk te doen. Zeventien procent van de vrijwilligers geeft aan dat zij ‘tijd over hebben’ en ‘nuttig bezig willen zijn’. Daarnaast geldt in twee van
  de tien gevallen dat het vrijwilligerswerk wordt gedaan bij de vereniging of organisatie waarbij de vrijwilliger of diens gezinsleden is aangesloten. De meerderheid van de vrijwilligers ontvangt geen ondersteuning bij het vrijwilligerswerk en zegt dit ook niet te missen. Het deel dat wel ondersteuning ontvangt, maakt vooral gebruik van scholing, een vrijwilligersverzekering of een onkostenvergoeding. De meeste vrijwilligers hebben zowel inspraak over de uitvoering als de mogelijkheid om met anderen ervaringen uit te wisselen over het vrijwilligerswerk. Iets minder ondersteuning ervaart men op het gebied van kennisdeling. Zo ontvangt lang niet iedere vrijwilliger duidelijke instructies. Ook weet de meerderheid niet hoe zij verzekerd zijn in geval van schade of een ongeval.

  Samenvatting
  De vrijwilligers van Waterland zetten zich veelal met plezier in voor hun medemens en de maatschappij en ontvangen hiervoor voldoende waardering. Plichtsgevoel speelt voor een vijfde deel (ook) een rol. Hoewel de meerderheid van de vrijwilligers geen direct gemis aan ondersteuning aangeeft, is er bij een deel van de vrijwilligers wel sprake van gebrekkige mogelijkheden voor kennisdeling, opleiding en (voorlichting over) de verzekering.
  Organisaties in Waterland die op zoek zijn naar vrijwilligers, vissen zeker niet in een lege vijver. De meerderheid van de niet-vrijwilligers is eventueel wel bereid om vrijwilligerswerk te doen. Ze vinden het echter lastig om voorwaarden te noemen die daarvoor kunnen zorgen. Tijdgebrek is een belangrijke reden om (tijdelijk) geen vrijwilligerswerk te doen, maar een (betere) ontsluiting van de markt van vraag en aanbod aan vrijwilligers kan mogelijk wel voor meer toeleiding naar vrijwilligerswerk leiden.

  Lees meer >  Winanars bekend: Meer dan handen Vrijwilligersprijzen 2015

  ongedefinieerd
  <h3>Winnaars bekend: Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen 2015</h3>

  De winnaars zijn bekend:

  Move, Forsa!, Nanny Jansen van Chocolate Lovers en Aaf Verkade van Onder Water in Leiden zijn dit jaar de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015. Sensoor/113 online, Dorpswinkel Dalerpeel en Rob Hagen van de Patiëntenonderzoekers van de Parkinson Vereniging wonnen de publieksprijzen, gefeliciteerd.


  Lees meer >  ongedefinieerd
  <h3>Winnaars bekend: Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen 2015</h3>

  De winnaars zijn bekend:

  Move, Forsa!, Nanny Jansen van Chocolate Lovers en Aaf Verkade van Onder Water in Leiden zijn dit jaar de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015. Sensoor/113 online, Dorpswinkel Dalerpeel en Rob Hagen van de Patiëntenonderzoekers van de Parkinson Vereniging wonnen de publieksprijzen, gefeliciteerd.


  Lees meer >  ongedefinieerd

  Lees meer >  nldoet

  ongedefinieerd
  Lees meer >