"Vrijwilligers verrichten waardevol werk"

Vrijwilliger worden

Wil jij vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk is dankbaar werk en ontzettend hard nodig.
De vrijwilligers zijn onmisbaar voor de gemeente Waterland.

Als vrijwilliger ondersteun je direct of indirect kwetsbare mensen, bijzondere projecten en/of activiteiten in de eigen omgeving. Op deze website staan diverse vacatures voor verschillende vrijwilligersfuncties, zowel vrijwilligerswerk voor een kortere projectperiode of voor een langere tijd.

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersvacatures zoeken en vinden in de plaatsen Monnickendam, Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Purmer, Uitdam, Watergang, en Zuiderwoude is door het overzicht in de vacaturebank van www.vrijwilligerswaterland.nl een stuk eenvoudiger geworden.

Daarom: wil je iets doen voor een ander en er zelf ook iets van leren? Spreken de vacatures op deze website je aan? Je bent van harte welkom als vrijwilliger in de gemeente Waterland!

Vrijwilligerswerk in Monnickendam, Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Purmer, Uitdam, Watergang, en Zuiderwoude is op deze website snel gevonden. Je kunt reageren op een vrijwilligersvacature in onze actuele vacaturebank.

Een vrijwilliger aan het woord

In de zomer is Nel bijna elke dag te vinden in de speeltuin van Monnickendam. Zij vertelt:

"Dit is het derde jaar dat ik als vrijwilliger in de speeltuin werk. Ik ben twee middagen beschikbaar en in noodgevallen. Mijn taak als vrijwilliger omvat verschillende hand- en spandiensten. Soms is het aanpoten, maar de beloning is groot. Het geeft mij zoveel plezier om de kinderen in de speeltuin te zien spelen en genieten. Als je dan weet dat de hele speeltuin door vrijwilligers wordt gerund, dan ben ik daar erg trots op! Zonder de vrijwilligers, geen speeltuin".

Meer weten? Bekijk ook het video interview met vrijwilliger Bertien van der Kolk: