Waterlandse bestuurders aan de slag voor NLdoet!

13-Mar-2015

Diverse klussen in Waterland tijdens NLdoet

Het Oranjefonds organiseert op 20 en 21 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook de Waterlandse burgemeester en wethouders zetten zich in voor NLdoet en gaan bij diverse Waterlandse vrijwilligersorganisaties aan de slag.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan het goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten!

Zo gaan wethouder Jean van der Hoeven en burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon vrijdag 20 maart op pad met een vrijwilliger van WonenPlus Waterland om kleine klusjes bij mensen thuis of in de tuin te doen. Wethouders Gabriƫlle Bekhuis en Jacob Kes zorgen die dag dat de gasten van de eettafel een heerlijke warme lunch voorgeschoteld krijgen in De Bolder. Op zaterdag 21 maart steekt wethouder Laura Bromet haar handen uit de mouwen om de tuin van Dorpshuis De Nieuwe Boet flink op te knappen zodat deze klaar is voor het zomerseizoen.

Deze steun van burgemeester en wethouders geeft NLdoet een extra bijzonder tintje! Veel inwoners van Waterland dragen al hun steentje bij tijdens NLdoet maar extra handen zijn nog steeds welkom. Bijvoorbeeld bij schoonmaken van huis en tuin van het Huis aan het Water, schilders en schoonmakers voor het Dorpshuis Ilpendam en S.V. Ilpendam, bij het Dorpshuis De Nieuwe Boet in Watergang staat het opknappen van tuin en terras op het programma.