Dag van de mantelzorg

Zoals elk jaar is 10 november de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zullen wij de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Helemaal in dit bijzondere jaar en bijzondere tijd willen wij mantelzorgers een hart onder de riem steken. Wij hopen dat ook jullie ons daarbij kunnen helpen! 

Normaal gesproken organiseren wij leuke ontmoetingen, bijeenkomsten, workshops of een lunch. Helaas kan dit nu niet en blijft het bij een goodie bag, welke door onze vrijwilligers thuis wordt bezorgd. 

Terwijl zeker in deze corona crisis de taak van mantelzorger nog zwaarder is door het wegvallen van bijvoorbeeld dagbesteding, extra hoog risico voor besmetting en dus vaker thuisblijven. 

Maar wat we daarnaast wél kunnen doen is laten zien dat wij ontzettend trots zijn op deze mantelzorgers en dat ook zij niet vergeten worden! Dat kunnen we doen door extra veel aandacht aan deze dag van de mantelzorg te besteden en te laten zien hoe ze gewaardeerd worden. Want mantelzorger word je niet, het overkomt je. Het wordt niet aangekondigd, maar je ondergaat het of je rolt er geleidelijk in. En bijna iedereen krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken.

Wat wij van u willen vragen, zet deze mantelzorgers op 10 november in het zonnetje! Dat kan bijvoorbeeld door er extra aandacht aan te besteden binnen uw organisatie, maar ook bijvoorbeeld op Social media. Ik heb voor u een bestand toegevoegd van *mantelzorg.nl wat u kunt delen op uw Social Media kanalen.

Op de website https://www.dagvandemantelzorg.nl/verras-een-mantelzorger kunt u ook gifjes terugvinden welke gratis beschikbaar zijn gesteld door mantelzorg.nl