Vrijwilliger werven

Vrijwilligers nodig? Deze website kan daarbij helpen.

Diverse organisaties en initiatieven in de gemeente Waterland hebben vrijwilligers nodig. Ben je binnen jouw vrijwilligersorganisatie verantwoordelijk voor de werving van vrijwilligers, gebruik dan deze website als platform voor de vacatures die je wilt promoten. Zie voor aanmelding en meer informatie deze aanmeldpagina.

Wat kan deze website voor jouw organisatie en/of initiatief betekenen?

De website biedt een centraal platform aan iedere vrijwilligersorganisatie die actief is in de gemeente Waterland en geeft informatie over de vrijwilligersfuncties die de organisatie heeft, met het doel zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot het reageren op deze functies. Daartoe worden zowel de site als de diverse mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de gemeente Waterland regelmatig onder de aandacht gebracht.

Dit betekent concreet dat de officiële vertegenwoordiger van een vrijwilligersorganisatie van ons bij goedkeuring een inlogcode – na registratie – ontvangt waardoor die persoon zelf vacatures op de site kan plaatsen.

Doel van deze website

Deze website heeft tot doel:

  • het aanbod aan vrijwilligersfuncties in de gemeente Waterland overzichtelijk te presenteren, zodat mensen kunnen reageren op actuele vrijwilligersfuncties,
  • het bieden van een centraal platform aan vrijwilligersorganisaties die actief zijn in de gemeente Waterland voor het geven van informatie met betrekking tot de vrijwilligersfuncties die zij hebben,
  • het geven van algemene informatie over vrijwilligerswerk aan mensen die interesse hebben in een functie als vrijwilliger,
  • het communiceren via de website, vacaturebrief en social media.

Een voorwaarde voor gebruik is dat het vrijwilligerswerk in de volgende plaatsen wordt uitgevoerd:
Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Purmer, Uitdam, Watergang, Zuiderwoude.
Daarnaast mogen de organisaties geen commercieel doel hebben.

Hoe werkt deze website?

Kosteloos inschrijven en vacatures plaatsen

Organisaties/initiatieven zonder winstoogmerk die vrijwilligers willen werven in de gemeente Waterland kunnen zich kosteloos inschrijven op www.vrijwilligerswaterland.nl met het doel om vrijwilligersvacatures te plaatsen. Zie voor meer informatie deze aanmeldpagina.

Het gaat hierbij om verenigingen en stichtingen (eventueel in oprichting) zonder commercieel karakter. Individuen/particulieren kunnen zich niet inschrijven als organisatie op persoonlijke basis.

De beheerder van deze website bepaalt (binnen een week na aanmelding) eerst of een organisatie in aanmerking komt voor de inschrijving. Indien akkoord bevonden kan de organisatie een eigen pagina maken en vacatures plaatsen.
De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de vacature ligt bij de organisatie. Dit wordt dan ook nadrukkelijk gecommuniceerd in de voorwaarden voor gebruik van de website.

Vraag je inlog gegevens aan en plaats vacatures!

Kosteloos vrijwilligers werven in de gemeente Waterland kan via deze website, www.vrijwilligerswaterland.nl door het plaatsen van vrijwilligersvacatures in de vrijwilligersvacaturebank voor de gemeente Waterland.

Wil je jouw organisatie aanmelden en vacatures plaatsen op deze website? Dan kan jij als officiële vertegenwoordiger van een vrijwilligersorganisatie die actief is in de gemeente Waterland je aanmelden via het registratie formulier.
Nadat je je organisatie hebt aangemeld ontvang je direct een email met een bevestiging van jouw aanmelding. Vrijwilligers Waterland beoordeeld de aanmelding om ervoor te zorgen dat alleen bekende organisaties uit de regio Waterland toegang krijgen tot de website. Na onze goedkeuring krijg je een bericht dat je kunt inloggen.

Je organisatienaam is de naam waarmee je inlogt en het wachtwoord heb je bij aanmelding al opgegeven.

Voordat je vacatures kunt plaatsen moet je eerst een organisatiepagina aanmaken. Bij de eerste keer inloggen selecteer je het het blok “Jouw organisatie”, er opent zich een formulier. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en plaats ook het logo van je organisatie. Na het indienen van het formulier beoordeelt Vrijwilligers Waterland je pagina. Als deze goed is ingevuld, wordt hij gepubliceerd. Je ontvangt daar een bericht van.

Nu is je account gereed om vacatures te plaatsten. Bij iedere vacature moet je opnieuw je logo invoeren. Zorg er voor dat je die altijd bij de hand hebt. Zonder logo valt je vacature veel minder op in het overzicht.

Vrijwilligers die via onze website reageren, komen met hun aanmelding rechtstreeks in je mailbox te staan. Wij zitten daar niet tussen.

Een vacature blijft er maximaal 60 dagen opstaan. Mocht je na die tijd willen verlengen. Dan moet je hem opnieuw aanmelden bij Vrijwilligers Waterland. Zo voorkomen we dat de website veroudert. Zodra de vacature vervult is stellen we het op prijs als je hem als vervult aan vinkt in je vacatureoverzicht. Dan wordt de vacature niet langer vertoont op de website en sturen we hem ook niet mee in onze vacaturebrief aan potentiële vrijwilligers.