komt hier uw foto te staan?! nr.6
Vrijwilliger werven

Vrijwilligers nodig? Deze website kan daarbij helpen.

Diverse organisaties en initiatieven in de gemeente Waterland hebben vrijwilligers nodig. Ben je binnen jouw vrijwilligersorganisatie verantwoordelijk voor de werving van vrijwilligers, gebruik dan deze website als platform voor de vacatures die je wilt promoten. Zie voor aanmelding en meer informatie deze aanmeldpagina.

Wat kan deze website voor jouw organisatie en/of initiatief betekenen?

De website biedt een centraal platform aan iedere vrijwilligersorganisatie die actief is in de gemeente Waterland en geeft informatie over de vrijwilligersfuncties die de organisatie heeft, met het doel zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot het reageren op deze functies. Daartoe worden zowel de site als de diverse mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de gemeente Waterland regelmatig onder de aandacht gebracht.

Dit betekent concreet dat de officiĆ«le vertegenwoordiger van een vrijwilligersorganisatie van ons bij goedkeuring een inlogcode – na registratie – ontvangt waardoor die persoon zelf vacatures op de site kan plaatsen.

Om een inlogcode aan te vragen, kijk op deze pagina. Nieuwe procedure!!!!!

Doel van deze website

Deze website heeft tot doel:

  • het aanbod aan vrijwilligersfuncties in de gemeente Waterland overzichtelijk te presenteren, zodat mensen kunnen reageren op actuele vrijwilligersfuncties,
  • het bieden van een centraal platform aan vrijwilligersorganisaties die actief zijn in de gemeente Waterland voor het geven van informatie met betrekking tot de vrijwilligersfuncties die zij hebben,
  • het geven van algemene informatie over vrijwilligerswerk aan mensen die interesse hebben in een functie als vrijwilliger,
  • het communiceren via de website, vacaturebrief en social media.

Een voorwaarde voor gebruik is dat het vrijwilligerswerk in de volgende plaatsen wordt uitgevoerd:
Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Purmer, Uitdam, Watergang, Zuiderwoude.
Daarnaast mogen de organisaties geen commercieel doel hebben.

Hoe werkt deze website?

Kosteloos inschrijven en vacatures plaatsen

Organisaties/initiatieven zonder winstoogmerk die vrijwilligers willen werven in de gemeente Waterland kunnen zich kosteloos inschrijven op www.vrijwilligerswaterland.nl met het doel om vrijwilligersvacatures te plaatsen. Zie voor meer informatie deze aanmeldpagina.

Het gaat hierbij om verenigingen en stichtingen (eventueel in oprichting) zonder commercieel karakter. Individuen/particulieren kunnen zich niet inschrijven als organisatie op persoonlijke basis.

De beheerder van deze website bepaalt (binnen een week na aanmelding) eerst of een organisatie in aanmerking komt voor de inschrijving. Indien akkoord bevonden kan de organisatie vacatures aanmaken.

Na akkoord bevinden van de inschrijving zal er een inlogcode worden verzonden en kunnen er vacatures worden aangemaakt door de contactpersoon van de organisatie. Nieuwe procedure!!!!!
De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de vacature ligt bij de organisatie. Dit wordt dan ook nadrukkelijk gecommuniceerd in de voorwaarden voor gebruik van de website.

Vraag je inlog gegevens aan en plaats vacatures!

Handleiding schrijven!!!! Nieuwe procedure!!!!!

Kosteloos vrijwilligers werven in de gemeente Waterland kan via deze website, www.vrijwilligerswaterland.nl door het plaatsen van vrijwilligersvacatures in de vrijwilligersvacaturebank voor de gemeente Waterland.

Wil je jouw organisatie aanmelden en vacatures plaatsen op deze website? Dan kan jij als officiƫle vertegenwoordiger van een vrijwilligersorganisatie die actief is in de gemeente Waterland een inlogcode bij ons aanvragen door het antwoordformulier bij registreren in te vullen of door een e-mail te sturen aan contact@vrijwilligerswaterland.nl waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Wat zijn jouw contactgegevens en die van de organisatie?
  • Wat is de doelstelling van de organisatie?
  • Heeft jullie organisatie regelmatig vrijwilligersvacatures waarbij het werk plaatsvindt in de gemeente Waterland?
  • Hoe vaak denk je deze vacatures per jaar te gaan plaatsen?

Na een positieve beoordeling wordt de inlogcode gemaild (maximaal 1 per organisatie) en een handleiding in PDF formaat. Voor vragen is deze website per e-mail bereikbaar, zie Contact.